Inspirationen til denne hvide chokolademousse kommer fra et Alt for Damerne blad, hvor der var et tillæg med en masse lækre sommeropskriften. Den oprindelige opskrift lyder på fløde, men i denne udgave har vi udskriftet den med skyr – hvilket vi vil sige man sagtens kan. Det gør at moussen ikke bliver helt så usund (husk – der er stadig en masse chokolade i ;-)) På toppen pyntede vi med jordbær, hakkede pistacienødder, citronskal og hakket chokolade. Man kan sagtens pynte med andre bær også. Nyd den i godt selvskab, evt. i en solstråle – så vil den smage ekstra lækkert!
Ingredienser (4 glas):
1 dl skyr
200 gram god hvid chokolade
4 æggehvider
1-2 tsk vaniljesukker
saft fra 1/2 citron (+ lidt skal til pynt)
Pynt: Hakket mørk chokolade, hakkede pistacienødder og jordbær
- Smelt den hvide chokolade og lad den afkøle lidt
- Pisk æggehviderne stive
- Bland forsigtigt skyr med den afkølede hvide chokolade og kom også vaniljesukker heri
- Bland chokolademassen i de stive æggehvider og bland tilslut citronsaften i (man kan godt tage mere saft i, hvis man ønsker den mere syrlig)
- Hæld massen op i glas (det passede med at vi havde til 4 gode portioner)
- Lad dem stå i kølekabet i ca. 3 timer indtil massen har sat sig
- Pynt med frisk frugt (fx jordbær), citron skal og hakket chokolade
– Laura og Christine
19 Kommentarer
EJ en god ide! Er helt pjattet med skyr, så det lyder bare lækkert i mine øre :D Og ja ja, selvom der stadig er chokolade i, så er det da skønt hvis man kan erstatte fløden ;)
Beundrende hilsener fra fattig-bloggeren
Ja vi er også vilde med skyr :)! En erstatning for fløden er nemlig en god start ;)
Nej det ser for lækkert ud! Det vil jeg da prøve! Og lækker lille dessert her i sommervarmen :)
Tak ;)! Den er nemlig helt perfekt her i sommervarmen :)!
Ser virkelig lækkert ud!!
Mon også man kan lave en chokolademousse med mørk chokolade efter samme princip? :)
Tak, Lise! Umiddelbart ville vi tro man kunne følge samme fremgangsmåde, men har ikke prøvet det ;)!
[…] “The inspiration for this white chocolate mousse comes from a ladies' magazine magazine where there was a supplement with a lot of delicious summer recipe. The original recipe says to cream, but in this edition we have the transcript of shunning – as we would say it is indeed possible.” […]
[…] “The inspiration for this white chocolate mousse comes from a ladies' magazine magazine where there was a supplement with a lot of delicious summer recipe. The original recipe says to cream, but in this edition we have the transcript of shunning – as we would say it is indeed possible.” […]
Den opskrift skal jeg prøve, men har dog et enkelt spørgsmål: Er det vaniljepulver eller vaniljesukker man skal bruge? I skriver vaniljesukker under ingredienser, men vaniljepulver senere
Det er vaniljesukker vi bruger – vi bruger det lidt som det samme, men kan da godt se efter at have googlet at det ikke er – men vi mener vaniljesukker ;)!
Hej! Har netop set jeres opskrift i avisen og den skal prøves til nytår. Men lige et spørgsmål de pistacienødder I bruger er de saltet eller usaltet?
Godt nytår. Venlig hilsen Maja
Hej Maja!
Det lyder bare dejligt, at du vil prøve opskriften :-)
Vi mener at kunne huske at have brugt usaltede – men hvis de er saltede, tror vi faktisk ikke at det vil gøre det store. For nogle gange kan den salte smag egentlig være ok.
Også godt nytår til dig, Maja! :-)
Er lige faldet over din blog og ville hører om man kunne smage forskel fra Skyr til fløde ?
og om konsitensen er anderledes end hvis man vælger at bruge fløde ?
Skal lave en kage til min far her om snart og ville skifte chokoladen ud med hindbær – er bare meget i tvivl om hvor lang tid sådan en mouse kan holde sige. Med fløde eller skyr
:-)
Hej Celina
Den er klart mere “fed” og fyldig med fløde, så konsistensen bliver en anden – det vil smagen også :)
Lad dem ikke så meget mere end en dag i køleskabet :)
nu har jeg lavet denne opskrift 3 gange, hver gang er den skilt, hvad gør jeg forkert ?
Hej Nina.
ØV, hvor irriterende.
Det eneste vi lige tænker der kan være sket er, at chokoladen ikke har været kold nok, inden den blev blandet med skyren
Hejsa. Nu forsøgte jeg at lave denne opskrift igår, og det smagte mega godt :-) MEN da de havde stået på køl var moussen blevet helt grynet (var den ikke inden), hvordan kan det være?
Hej jeg har lige siddet og læst din opskrift og har lige et spørgsmål, kan man lave desserten en dag i forvejen? ?
Hej Sophie,
Ja det mener vi ikke er noget problem :-)