De her chips er simpelthen så nemme at lave, at der faktisk ikke er nogen undskyld for ikke at prøve dem! Det eneste der skal bruges er et stykke pitabrød, lidt olie og krydderier. Det gode ved at lave sine egne chips er, at man helt selv kan bestemme hvad de skal smage af og hvor fedtede man ønsker dem. Vi kom oregano og havsalt på toppen, men her er det kun fantasien der sætter grænser. Det eneste olie der skal på chips’ne er at siderne på pitabrødet skal pensles, så de er på ingen måde ligeså usunde som almindelige chips, der har været i frituren. Med en omgang salsa er de helt geniale! Vi er sikre på en hjemmelavet guacamole også vil være et kæmpe hit sammen med disse pita-tortilla-chips :-) Vi har en god dag i vente. Lige om lidt smutter vi i fitness til en omgang step og bodyfit og senere skal vi spise frokost med familien + kærester på Dauphine – skønt! Vi håber i får en dejlig lørdag!
Ingredienser (1 lille skål):
1-2 stykker pitabrød
Olie
Havsalt
Krydderier (fx timian, oregano, rosmarin)
- Skær pitabrødet over så du har to flade sider
- Pensl en anelse olie på begge sider og drys med ønsket smag – vi dryssede med saltflager og basilikum
- Skær pitabrødet ud i ønsket størrelse og kom dem på en bageplade
- Bag chips’ne i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 5-10 min. Tjek efter 5 min og tag dem ud når de er sprøde og gyldne i kanterne
12 Kommentarer
Ser lækkert og nemt ud! :-)
http://www.johanneblog.dk
Du kan tro det også var nemt og de smagte lækkert! :)
Jeg synes I gør det så godt – og derfor har jeg nomineret jer til denn her pris:
http://viskalspise.dk/madmedierprisen2013?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified
Håber der er flere af jeres læsere som også vil gi jer en stemme :)
Ps. Mon ikke man også kan lave chips’ne af tortillapandekager?
Ej hvor er du bare sød Lise – det betyder virkelig meget for os, at du har gjort det. Tusind tusind tak :) :) :)
Vi tror sagtens du også kan lave dem med tortillapandekager. Vi ved ikke om de er tyndere end pitabrød, men det kan være de ikke skal have helt ligeså længe i ovnen så :)
endnu en gang kæmpe tak altså!
Dét skal godt nok prøves engang! :) Elsker tortilla chips, men de er jo så usunde altså.
Hehe ja – og her bestemmer man helt selv hvor usunde de skal være ift. hvor meget olie man vælger at komme på ;-)
Det er så gode, sådan nogle hjemmelavede chips :) For ikke længe siden lavede jeg selv en omgang af tortillapandekager; http://www.louiogbearnaisen.dk/2013/02/homemade-salted-chips.html
Super hurtige og nemme – perfekte til dips :)
Gud, dem havde vi da slet ikke set Det lyder jo fuldstændig ligeså smart som med pitabrødene, og godt man kan forvandle sine rester til noget lækkert ;-)
De ser dælme lækre ud – må helt sikkert prøves i den nærmeste fremtid :)
Tak, Anne – de var super lækre og meget nemme!! :-)
Kære piger
Hvor er jeg dog glad for at have stødt på jeres side. Jeg har allerede lavet et par af opskriftene, i så venligt deler ud af, og har planer om flere til min fødselsdag lørdag ;-)
Har netop forsøgt mig med disse chips, MUMS siger jeg bare!! Jeg ved ikke om I brugte hvede pitabrød eller grov pitabrød? Jeg valgte selv jumbo grov pitabrød (uden synlige kerner) fra Netto. De blev sindsyg gode, ca 7 1/2 minut, jeg brugte barbecue på den ene del, og havsalt på den anden del. Begge ufattelig gode!
Jeg har også forsøgt mig med mandler og rosiner vendt i fedtfattig kakao fra urtekram samt lakridsrodspulver (kan ikke støve lakridspulver op i fysiske butikker, hvor køber I jeres henne og hvilket mærke? Vil lige høre inden jeg køber online. Denne lækre snack smager så lækker, selv med lakridsrodspulveret, som jeg ellers ikke er så begejstret for, men det var det jeg havde hjemme:-)
Jeg kan simpelhen ikke støve jeres opskrift på rugbrødscrunch op, har I evt. Et link?
Tak for super lækker inspiration, glæder mig til mere mere inspiration, og vil hellere end gerne give feedback på de opskrifter, jeg prøver af :-)
Sommer hilsner
Anja
Kære Anja!
Tak for din dejlige kommentar – det varmer at læse sådan en! Vi brugte også grov pitabrød – og synes også de var super skønne!
Vi har lakridspulver fra Johan Bülow og mener det er købt i Salling Super i Aarhus :)! God idé at erstatte med lakridsrodspulver!!
Det er fordi den slet ikke er kommet ud endnu – men det er rugbrødsstykker i små stykker, vendt i lidt honning og så ristet i ovnen til det er sprødt ;)!
Super dejligt med al den feedback, det må du meget gerne fortsætte med!!
KH
Laura og Christine