I morgen har vi fødselsdag og fylder 23 år! I anledning af dette, har Christine haft sit hold til eftermiddags fødselsdagsboller og kage i dag, hvortil der selvfølgelig skulle kreeres lidt hjemmelavet. Her blev det til en kryddersmørreost med opskrift fra Spis Bedre. Den er lavet på yoghurt, creme fraiche, persille og purløg. Udover denne smørreost blev der lavet boller og nogle lækre marengslagkager. Der var forskelligt pålæg til bollerne og derudover kaffe og the. Vi glæder os til i morgen hvor vi får veninderne på besøg til brunch og senere skal spise aftensmad med familien, hvor vores mormor og morfar kommer på besøg fra Sjælland. Det er for Christine ved at være de sidste dage inden afrejse og derfor dejligt at kunne samle så mange af de nærmeste på så få dage!
Ingredienser
8 dl. yoghurt naturel
5 dl. creme fraiche 9 %
1 håndfuld hakkede krydderurter, vi brugte puløg og persille
Salt og peber
- Opvarm forsigtigt yoghurt og cremefraiche til ca. 45 grader
- Fortsæt indtil blandingen skiller (Tager omkring 20-25 min. ved middelvarme) Rør hele tiden.
- Hæld blandingen op i et rent viskestykke og lad det stå 4-5 timer
- Tag massen ud af viskestykket og bland med hakkede urter og smag til med salt og peber
Lige et par billeder fra resten af bordet
6 Kommentarer
Er der en opskrift på kagerne også? :-)
Hej Malene – jep, den kommer i morgen ;-)
Spændende opskrift – det ser lækkert ud piger :)
Mange tak! Den var faktisk også ret lækker! :)
Hej piger,
Hvor længe tror I, at den kan holde sig?
Synes I, at den er bedre end købe smøreoste? :)
Bedste hilsner
Camilla
Hej Camilla!
Vi vil sige et par dage i køleskabet :-)! Den smager ikke helt som købe smøreost, så det er lidt smag og behag, men den var bestemt ikke dårlig ;-)!
God sommer!