Tærter kan spises hele året og det er i stor grad også noget vi gør! Om det er en skøn sommertærte eller en lidt tungere efterårstærte spiller ingen rolle. Denne her udgave er nok mest efterårsagtig med sød kartoffel og spinat. Æggeblandingen er, udover æg selvfølgelig, også lavet på hytteost og mælk. På toppen, som lidt knas, har vi puttet lidt serrano skinke, der sagtens kan undlades hvis man vil have en vegetar tærte. Tærtedejen er til den lidt grovere side uden smør og er blevet vores “standard” tærtedej. Tærten her kan enten laves som en stor eller flere små, afhængig af hvad man ønsker. Hvis man synes, der er for meget tærtedej til en stor, kan man altså nemt bruge resterne til lidt mindre tærter, der desuden også egner sig godt til madpakken :-)
Ingredienser (1 stor tærte eller 4-5 små med størrelse som på billede)
Dej
200 ml vand
1 tsk salt
125 g grahamsmel
175 g hvedemel
- Lad salten blive opløst i vandet
- Tilsæt melen lidt ad gangen – start med grahamsmelen og ælt dejen fast
- Lad dejen hvile imens fyldet laves
Fyld
1 stor sweet potato
1 løg
400 g frossen spinat
1,5 dl hytteost
3 æg
1 dl mælk
Til toppen: 1 pk. serrano skinke
- Skræl den søde kartoffel, skær den i mindre stykker og kog den til mos med lidt vand (lad stykkerne blive møre og mos dem herefter), smag til med salt og peber
- Svits løg og spinat på en pande
- Bland hytteost, æg og mælk sammen med lidt salt og peber
- Rul dejen ud og fordel først sød kartoffelmos i bunden
- Fordel videre løg og spinat og hæld tilsidst ægge-blandingen over
- Put serrano skinken på toppen
- Bag tærten i ovnen ved 220 grader i ca. 30 min (indtil overfladen er gylden) og lad den gerne hvile lidt
8 Kommentarer
Jeres tærter ser super lækre ud! Kom til at tænke på, om man kunne lave dejen med mandelmel i stedet for hvedemel? Har også nogle lidt andre grønsager liggende i køleskabet, som skal bruges(rødbeder, græskar champignon) – Tror I man kan lave en variant med det med succes? :)
Tusind tak :-)
Vi har en glutenfri udgave med mandelmel, hvor der faktisk også er græskar i (https://twin-food.dk/glutenfri-taerte-med-hokkaido-gedeost-og-artiskokker/)
Du kan snildt lave en hvor du f.eks. laver rødbeden til mos (ligesom den søde kartoffel), rister græskar i ovnen (ligesom den opskrift vi har link til), laver en ægge blanding og bager tærten :-) Svampene kan du svitse på panden og drysse på den færdigbagte tærte!!
Mums hvor ser det lækkert ud!
Det er først for nylig at jeg har fået øjnene op for sweet potatoes. Det smager himmelsk, og kan kun forestille mig, at det smager fantastisk i en tærte. Det må prøves!
Jeg har lige et spørgsmål som jeg håber i vil svare på.
Jeg bliver 20 i næste uge og skal fejre min fødselsdag i Århus. Så jeg tænkte på, om i kan anbefale nogle gode restauranter? Det må meget gerne være gourmet, ny nordisk eller sushi restauranter :)
Det smager nemlig meget godt!!
Ej, tillykke!! Uh der er jo en masse at vælge imellem, men du får lige en liste over vores yndlings af dem vi har prøvet, så kan du altid undersøge deres menukort mht. koncept og menu;
Sushi: HELT klart sota sushi i Vestergade
Sechzehn (de kører med et koncept hvor alle får samme menú, men rigtig lækkert)
Det glade vanvid (samme princip som Sechzehn, også meget lækkert)
Sans med früd
Restaurant komfur
Restaurant mellemrum
Dauphine
Substans
Restaurant ET
Vi håber du får en rigtig god fødselsdag :-)!
Har i et tip, hvis bunden altid bliver blød? :) Og tak for alle de gode opskrifter! :)
Hvis bunden bliver for blød, kan du evt. forbage dejen inden, som man nogengange gør :)
Måske det er mig, der er helt blank, men hvilke tærteforme bruger i? :)
Vi har brugt nogle små alu forme med en diameter på 7-8 cm, dog kan man også sagtens anvende en stor :)