Vi havde i går madklub med to søde piger og synes der hørte lidt sødt til, til dessert. Vi havde for et stykke tid siden “bogmærket” de her søde crumble kager, fundet hos smittenkitchen og besluttede os for at forsøge med dem. Vi har ændret lidt i opskriften, så den ikke er helt så fed og lidt grovere – sådan kan vi godt lide dem. Super skønne små hapsere, der med bærene og lidt citron saft bliver tilpas syrlige sammen med det knasende fra dejen på toppen. Vi valgte at bruge blandede bær, men hvis man er mere fan af nogle bestemte, behøver man selvfølgelig ikke at blande dem ;-)! Til en god kop the/kaffe er de helt perfekte som en lille sød sag, specielt her til sommer med alle de skønne bær man kan bruge! Sørg for først at skær dem i passende størrelser, når dejen er godt afkølet :-)
Ingredienser (9-11 stk.):
Inspiration: smittenkitchen
100 gram sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1/4 tsk salt
180 gram mel
50 gram havregryn
1 æg
80 gram smør
350 gram frosne bær + 50 gram sukker
skal + saft fra 1/2 citron
- Bland sukker, bagepulver, vaniljepulver, salt, mel, skal fra 1/2 citron og havregryn sammen i en skål
- Kom æg og smør i og bland det hele sammen til en crumble masse
- I en grydes kommes bær og 50 gram sukker sammen med saft fra 1/2 citron – lad bærrene tø op
- Fordel 3/4 af crumble dejen i en form, hæld derefter bær massen over og smuldr tilslut resten af dejen over
- Bag i ovnen ved 190 grader 30-45 minutter (kagen skal være gylden på toppen)
- Lad den køle helt af, inden de små barer skæres ud
– Laura og Christine
23 Kommentarer
Åh, hvor ser de lækre ud – bærkage er bare altid rigtig godt – især når der bliver sæson for friske bær. Uhm!
– Anne
Tusind tak søde, Anne :)! Bærkager er nemlig så gode – de er så sommerlige og friske!!
Rigtig god fredag!
Knus,
Laura og Christine
Lækkert! Jeg bager også tit Crumble bars, men med tyttebærsyltetøj. Det smager rigtig godt, især fordi tyttebær ikke er så sødt. I kan finde min opskrift på min blog!
Mvh Ulrika
Det lyder super lækkert med tyttebærsyltetøj, Ulrika! Vi må eksperimentere lidt med dem ;-)
Ha en god fredag!
Knus,
Christine og Laura
Sweet Jesus, de ser gode ud! Dem skal jeg altså prøve at lave.
Tusind tak – de var skønne ;-)
Knus,
Christine og Laura
Hold nu fast de ser lækre ud. Det må jeg helt sikkert prøve. Der er ikke noget som danske bær, når sæsonen er dertil. Hvor mange personer vil du vurdere, at opskriften er til?
Tusind tak, Jenny! Vi spiste dem til dessert, 4 personer, hvor der var to små hapsere til hver :-) Ha en skøn fredag!
Knus,
Christine og Laura
Mums! De ser lækre ud! Må lige høre efter hvilken størrelse form I har brugt, så jeg kan komme i sving med at lave disse :-)))
Tak, Rikke! Formen har nok ca. haft en størrelse på 15×15 cm., vi håber de bliver gode ;-)!
Ha en god fredag!
Knus,
Christine og Laura
Mmh, den minder mig om de kager, min mormor altid lavede. Kan huske blomme- og kirsebærkagerne til alle vores familiefester. Good times!
Uhm, det lyder som nogle skønne kager! Vi må prøve med andre bær/frugter næste gang :-)
Ha en god dag!
WOW de ser lækre ud!! De skal prøves!!
Tak, Anna-Nathalie! De var så lækre ;-)!
Ha en dejlig fredag!
Knus,
Laura og Christine
Uhmmm den ser lækker ud! Den skal helt sikkert prøves.
Må jeg spørge om du i trin 3 opvarmer det? Siden du kommer det i en gryde. :-)
Tak, Anna :-)! Jep, vi opvarmer hele bærmassen, så de frosne bær bliver tøet op, samtidig med der bliver en lækker syrlig saft fra bærerne :-)
Ha en dejlig dag!
Mmm, det ser godt godt. Skal jeg helt sikkert prøve. Lækkert med en opskrift hvor man i forvejen har de fleste ingredienser hjemme.
Jeg er på SU og har ikke så mange penge at gøre med, så den ville være et hit på alle områder.
Den kan følges her – http://blogdecuisine.bloggersdelight.dk/
Tak, Sarah! Det er nemlig altid lidt nemmere at komme igang, hvis ikke man skal ud og handle en masse ;-)! Vi håber du kan lide dem!
Ha en skøn fredag!
Lækkert! To spørgsmål: opbevarer I dem på køl og er de fryseegnet? :-)
Tak! Vi opbevarede dem i køleskabet, men de var spist efter to dage, så det var ikke længe de lå ;-)! Er ikke sikker på om de er fryseegnede, da de godt kan være lidt “tørre” pga. crumblen, så måske det kun vil gøre dem endnu mere tøre. Vi tror de sætter sig bedre i køleskabet :-)
Hvor stor skal formen være??? og rund???
Formen har en diameter på ca 22 cm :)
Hov det er da ikke en diameter, den er kvadratisk med en ca længde på 22 ;)