I forrige weekend skulle Christine flytte og en af de ting, som hun havde sørget for til sine flyttemænd og -damer, var denne lækre citron kage. Vi havde lidt græskar tilovers i køleskabet. som vi prøvede at komme i kagen, hvilket den bestemt ikke to skade af. Smagen af græskar er ikke fremtrædende, men derimod med til at give kagen en skøn svampet konsistens og måske en anelse sødme.
Vi var vilde med kagen og med dens syrlige twist fra citronerne sammen med græskaren og marcipanen! Som lidt ekstra knas tilsatte vi en god portion birkes, der desuden også pynter kagen så fint, når den bliver skåret.
Kagens glasur er lavet af citronsaft og flormelis, som man nemt kan justere på og evt. tilsætte lidt vand, hvis ikke man ønsker den så sur. Kagen egner sig godt til søde kollegaer på arbejdet eller som fødselsdagskage i skolen – der kan nemt laves en stor portion og den vil ikke være helt umulig at transportere ;-)!
CITRONKAGE MED HOKKAIDO OG MARCIPAN
Ingredienser
- 200 gram sukker
- 100 gram revet marcipan
- 5 æg
- 125 gram græskar (lavet til mos)
- 200 gram blødt smør
- 100 gram birkes
- 1/2 tsk salt
- 1 spsk bagepulver
- 300 gram hvedemel
- skal fra 3 citroner + saft fra 1
- til toppen: glasur lavet af 1 citron og flormelis indtil rette konsistens
Sådan gør du
- Pisk sukker og æg godt sammen og tilsæt derefter den bløde smør
- Kom også græskar og marcipan ved og pisk det hele godt sammen
- Tilføj birkes, bagepulver og mel
- Tilslut tilsættes citronsaft og citronskal
- Kom dejen op i en form (27 x 27 cm) og bag den ved 175 grader i 35-45 min (tjek med en skarp genstand om den er færdig)
- Man kan med fordel lave kagen dagen inden den skal spises og opbevare den i køleskabet
12 Kommentarer
Hvor er Marcipanen henne ? :)
Den er netop tilføjet!
Tak for det vågne øje, nogle gange går det lidt for stærkt :)
God dag!
Hvordan laver man Hokkaido mosen? Og kan man udelade hokkaidoen, hvis man ikke ligger inde med det? :))
Vil også gerne vide hvordan man gør græskaret klar. Skal det bages først?
Vi skærer det i tern og koger det mørt i lidt vand, herefter er det nemt at mose det med en gaffel :) Det behøver ikke at være super fint, så det er ikke nødvendigt at blende, osv.
Det er faktisk rigtig nemt; hokkaido skåret i tern, kogt op med lidt vand og når det mørt kan det med en gaffel presses til mos (det behøver ikke at være helt fint) :)
Vi er ikke sikre på hvordan konsistensen bliver uden hokkaidoen, så kagen vil nok ikke blive så vellykket, hvis man undlader ;)
Kanon – tak for svar! :))
Hej søde tvillinger, hvor ser det bare lækkert ud! Ha’ en dejlig mandag aften. Kh Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk <3 :-)
Tusind tak, og i lige måde :)
Jeg bagte denne her i går, med et par variationer – jeg brugte kun ca. 45g birkes, da det var det der var i bøtten, og erstattede ca. 40g af sukkeret med honning – det gi’r lidt ekstra smag og smamsethed.
Den smagte rigtig godt, og med lidt gul glasur, frysetørret hindbær og et par drys birkes mere så så den således ud: http://www.secondstep.dk/Random/maane.jpg
Jeg undrer mig lidt over hvor min kommentar fra i går blev af, men pyt, tak for opskriften, den er go’.
Hej Lars,
Vi skal lige godkende kommentarerne inden de kan ses i indlægget :-) Nu skulle du gerne kunne se den. Dejligt at din kage med et par variationer blev god – tak for tippet med honningen. Hav en dejlig weekend.