Da vi studerede elskede vi at have noget lækkert med i madpakken! Vi prøvede at holde det nogenlunde need, men de lange dage bliver altså bedre med lidt lækkert. De her chokoladebrud vil være rigtig gode som en lækker eftermiddagssnack. bade i madpakken, men også derhjemme til en kop kaffe eller the. De kan nemt fryses og tages op efter behov, men som med så meget andet bagværk er de allerbedst nybagte!
Vi er har efterhånden prøvet med en del forskellige ‘brud’ og udover disse med chokolade, som egner sig godt til vores søde tand, har vi også lavet nogle rødbedebrud, nogle med kerner og ostebrud. De er super gode til et tapasbord eller som suppebrød!
Hvis man virkelig skal forkæle sig selv, kan man skære dem over og spise dem med smør! Fra egen erfaring skal man passe på at de ikke får for meget i ovnen, så kan de hurtigt blive tørre – smør kan dog hjælpe meget på dette ;-).
Ingredienser (12 stk.)
25 g gær
2,5 dl vand
35 g sukker
8 g salt
450-500 g hvedemel
50 g blødt smør
Fyld
150 g hasselnødder
200 g chokolade
2 æg
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt sukker og salt og tilsæt også hvedemelet lidt ad gangen
- Dejen skal være smidig og blød – det er nemmest på røre maskine, men det kan også lade sig gøre i hånden, dog skal der æltes en del.
- Skær smøren i tern og ælt det ind i dejen og stil herefter dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time
- Gør i mens fyldet klar ved at hakke nødder og chokolade
- Når dejen er færdig med at hæve tages den ud på et bord og der laves en fordybning i midten
- Slå æggene ud i midten og tilføj også hakkede nødder og chokolade
- Mos det hele godt rundt og lad både æg, nødder og chokolade blive godt blandet
- Herefter laves klatter, som sættes på et stykke bagepapir
- Bag brudene i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 10-15 min, indtil de er lidt gyldne på toppen
- Servér dem til en kop kaffe eller tag dem med i madpakken :-)
2 Kommentarer
Uuuh hvor lyder de lige til at sætte tænderne i! Yum! Men rødbede bryd lyder da også utroligt lækkert – kunne jeg også godt tænke mig at prøve
Både de her med chokolade og dem med rødbede er meget lækre ;-) Men det kommer jo lidt an på om man er i humør til de søde, eller de salte.