BRIOCHE BURGERE –
Bagværk, Brød, Burger, Kød, Vegetar

BRIOCHE BURGERE

Sponsoreret indlæg

Vi elsker en lækker burger, og ligeså meget som vi elsker at få en god snasket burger ude, så elsker vi også at lave dem selv. Når vi orker det, laver vi selv vores burgerboller, og det har mest været fordi at vi ikke har kunne finde nogle ordentlige burgerboller i supermarkederne og vi har på fornemmelsen at vi ikke er de eneste. De bedste burgerboller lige nu, efter vores smag, er de luftige og bløde brioche boller og dem stødte vi faktisk på for et par måneder siden, da vi stak hovedet i frysebiksen i Irma. Vi var blevet tippet af en veninde, som mente at det var de bedste burgerboller og vi kunne kun give hende ret! Tjek selv lige hvor mega gode de ser ud på billederne, hvor vi har lavet en klassisk med ost og oksekød og en med sød kartoffel og avocadocreme – begge er der opskrifter på nedenfor.

Burgerbollerne er fra JALM&B, som er et nyt københavns bageri med et udvalg af både brød og kager – alle bagt med lokalt, økologisk mel. Hos JALM&B bliver der lagt vægt på at vælge de bedste råvarer til at få det bedst mulige resultat. Og så er det vigtigt, hvis man gerne vil finde de her boller, at man får smuttet forbi frysedisken. Det er nemlig den bedste opbevaringsmåde for at undgå at tilføje diverse tilsætningsstoffer, som ellers skal til for at de kan holde sig ordentligt ved stuetemperatur.

Vi har indtil videre kun prøvet deres økologiske brioche burgerboller, men alt inde på hjemmesiden ser så lækkert ud, specielt de økologiske kager!

Til info, bliver brioche burgerbollerne solgt på frost hos Føtex, Irma og Bilka.

Sød kartoffel burger

Ingredienser (2 stk.)

2 stk. JALM&B brioche burgerboller (tøet op og varmet i ovnen)

300 g sød kartoffel

150 g kogte kikærter

1 fed hvidløg

1 tsk paprika

1 tsk karry

salt

1 æg

Salatblade

Rødløg i skiver

Agurk i skiver

Smuldret feta

Avocadocreme (se nedenfor)

  1. Skræl den søde kartoffel og skær den i mindre tern
  2. Put dem i en gryde med vand og lad dem koge møre
  3. Put sød kartoffel, kogte kikærter, hvidløg, paprika og karry i en blender og blend indtil massen er ensartet
  4. Smag til med salt og om der evt. mangler andet
  5. Lad massen afkøle i køleskabet (1 times tid)
  6. Slå ægget ud i massen og rør det godt i massen
  7. Form med en ske to store bøffer på et stykke bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 g i 35-40 min.
  8. Bøfferne kan godt være lidt skrøbelige og det er nemmere at få dem af bagepapiret, hvis man lige lader dem ligge lidt
  9. Saml’ burgerne med avocadocreme, salat, agurk, rødløg og smuldret feta på toppen

 

Avocadocreme

1/2 avocado

1/2 dl skyr

salt og peber

  1. Mos avocadoen i en skål og tilsæt skyr
  2. Smag til med salt og peber

 

Oksekødsburger

2 stk. JALM&B brioche burgerboller (tøet op og varmet i ovnen)

Ingredienser (2 stk.)

200 g oksekød

4 skiver ost

 

Salatblade

Agurk i skiver

Rødløg i skiver

  1. Form to bøffer og steg dem på en pande
  2. Put osten på bøfferne (2 stykker på hver) og lad den smelte
  3. Saml’ burgerne med salatblade, agurk og rødløg

Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med Jalm&B. Opskrifter, billeder og meninger er vores egne.

 

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar