BANANÆBLESKIVER –
Bagværk, Højtider

BANANÆBLESKIVER

Vi havde brug for at komme lidt julestemning i går, så mens julemusikken spillede gik vi i gang med disse æbleskiver. Vi elsker æbleskiver, og kan spise mange (rigtig mange) når vi først går i gang ;-)

Vi har delt opskrifter på æbleskiver med Jer før, blandt andet de her med marcipan eller de her med æble og karamel. Begge udgaver er super gode! I går lavede vi en tredje udgave, som lidt minder om vores bananpandekager, nemlig bananæbleskiver – som også er smadder lækre!

Det her er den sidste weekend for os i DK inden jul. Vi er nemlig så heldige at vi rejser til Canada på fredag med vores far, hvor vi skal holde jul. Vores lillebror har været derovre på et semester, så vi har valgt at holde en lidt anderledes jul ved Lake Louise i Banff med skiferie i stedet, og så tager vi lillebror med hjem igen. Vi glæder os helt vildt meget!! Og hvis der er nogle af Jer derude, der sidder med gode tips/fis, så send dem endelig i vores retning!

 

Ingredienser (ca. 25 stk.)

3 bananer

2 æg (delt i hvider og blommer)

300 ml kærnemælk

1 tsk vaniljesukker

150 gram hvedemel

1/2 tsk natron

1/4 tsk salt

 

  1. Mos bananen godt i en skål og bland den med æggeblommer og kærnemælk (man kan blende massen, hvis man vil undgå klumper af banan)
  2. Tilsæt vaniljesukker, hvedemel, natron og salt og rør dejen godt, så der ikke er nogle klumper
  3. Pisk æggehviderne luftige i en skål for sig selv og vend dem herefter forsigtigt i dejen
  4. Hæld dejen i en æbleskive pande med lidt fedtstof og lad dem blive gyldne på alle sider. Vi plejer at fylde lidt ekstra dej i når de skal vendes – det gør at de bliver pænere runde
  5. Servér med lækker marmelade og flormelis

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar