Baba ganous eller sagt på en anden måde: aubergine dip, er en dip, som virkelig kan gå til mange forskellige ting. Dippen er ikke spor svær at lave, men tager lidt tid, da auberginerne først skal bages bløde i ovnen. Granatæblerne på toppen giver et godt friskt pift til dippen, men kan selvfølgelig undlades, hvis man ikke synes de skal med. Hjemme ved Laura blev dippen serveret til en omgang falafler (opskriften på disse kommer snarest på bloggen) i pitabrød. Derudover kan baba ganoush også sagtens bruges som dip til snacks, som fx brødstænger, til chips eller vendes i en omgang frisk pasta. Vi tilbringer weekenden i vores sommerhus på Sjælland med vores lillebror og far. Det er ekstra hyggeligt at være herovre, når vi nu ikke bor sammen mere, og ikke ser hinanden hele tiden :-) Vi håber I får en god weekend!
Ingredienser (1 stor skål)
2 auberginer
1-2 hvidløg
2 tsk tahin
1 tsk spidskommen
1 citronsaft
Salt
Til pynt: hakket persille og granatæbler
- Skær auberginerne over på langs og prik lidt huller i skindet. Bag dem i ovnen i 45-60 min (indtil de virker helt bløde når man trykker på dem)
- Lad auberginerne køle lidt af og tag derefter aubergine kødet ud med en ske
- Blend aubergine kød, hvidløg, tahin og citronsaft sammen til en ensartet masse
- Smag til med salt (evt. mere hvidløg, spidskommen og mere citronsaft)
No Kommentarer