Efter at have haft lidt filodej til overs i køleskabet, blev denne her lækre snack tryllet frem. Den er virkelig simpel og tager ikke mange minutter at lave. Et stykke filodej er rullet om et stykke skinke og to asparges. Mht. filodejen lagde vi den i flere lag, så der kom lidt mere “dej” omkring, det kan man gøre som man synes. Inden de blev bagt i ovnen, blev der revet lidt parmesan udover og her kan man sagtens også bruge revet ost. Hvis man har lyst, kan man også smøre med pesto eller flødeost på filodejen inden det hele rulles sammen. Vi lavede en chilimayo til og brugte den som dyppelse – super lækkert! Asparges stængerne kan bruges til det meste – både som en snack, forret eller f.eks tilbehør.
Ingredienser (10 stk.)
Filo ruller
20 asparges
10 stk. serrano skinke
1 pk. filodej (120 g. – vi købte filodej i Super Brugsen)
Parmesan til toppen
Til servering: Chilimayo lavet på 1 dl mayo, 1 fed hvidløg, 1/2-1 tsk chilipulver, ca. 1 tsk citronsaft, salt og peber
- Skyld asparges og bræk den nederste del af
- Læg filodejen ud dobbelt og skær sådan at der er 6 lige store stykker (i hver pakke er der 4 stykker filodej)
- På et stykke lægges serrano skinken og oven på to asparges – rul filodejen sammen med asparges og serrano skinke
- Læg dem på en bageplade med bagepapir og fortsæt indtil alle ruller er lavet
- Riv lidt parmesan henover rullerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 min, indtil de er gyldne
- Bland alle ingredienserne sammen til chilimayoen og smag til om der mangler lidt chili, citronsaft, salt eller peber. Hvis den er for stærk, kan man komme lidt ekstra mayo i. Lav den gerne tidligt, så den kan få lov til at trække
2 Kommentarer
Mums med mums på! Tak
Mega mums ;)