Det er faktisk sjældent at vi spiser perlebyg og nok lidt en fejl. Det er simpelthen så nemt at lave en lækker salat med perlebyg, lidt fyld og en god dressing! Vi har valgt ærter, gulerødder, mynte, persille og mandler som vores fyld og lavet en dressing af æblecidereddike, olie, lime og honning. Fyldet kan selvfølgelig sagtens varieres alt efter smag og årstid – det er nemlig ikke noget problem at lave en lækker salat af perlebyg hele året rundt. Vi har spist salaten både til en omgang grill men også til fisk, så vi vil mene at, den kan fungere rigtig fint som tilbehør til de fleste retter. Salaten kan godt holde et par dage i køleskabet og når den tilmed skal serveres kold er den rigtig nem at lave i god tid inden servering!
Ingredienser (1 STOR portion)
500 g perlebyg
500 g ærtebælge
3-4 gulerødder
Lille håndfuld mynte
1 par store håndfulde persille
1,5 dl mandler
Dressing
1 spsk æblecidereddike
1/4 dl olie
Saft fra 1 lime
1 tsk honning
Salt og peber
- Kog perlebyggen efter pakkens anvisning og lad den køle af
- Pil ærter fra ærtebælge
- Skræl gulerødder og skær dem i små stykker
- Hak mynte, persille og mandler groft
- Bland ærter, gulerødder, mynte, persille og mandler med perlebyggen
- Bland alle ingredienser til dressingen og smag til – tilsæt evt. mere alt efter smag
- Opbevar salaten i køleskabet indtil servering
4 Kommentarer
Den ser dejlig frisk og sommerlig ud.
Den vil jeg prøve i løbet af ugen :)
– Og tak for en skide god blog!
Det er også lige hvad den her – vi håber den falder i god jord :)
Og TUSIND tak!
Mums, den ser god ud! Den er vist et must try her i august!
http://www.natashahyge.bloggersdelight.dk
Tusind tak – vi håber den bliver et hit :)!