Selvom sommeren så småt er på vej er suppe altså ikke helt meldt af spiseplanen endnu.. Det er som om det er lidt mere suppe vejr når det også er koldt udenfor, når man rigtig skal varme sig. Når solen skinner og man render rundt i sommertøj er det ikke nødvendigt med mad, man kommer til at svede endnu mere af ;-) På Ramlösa’s facebook side, er sidste konkurrence startet. Her gælder det om at twiste tomatsuppe, hvilket er grunden til at vi har bikset denne her sammen. Vi har valgt at twiste tomatsuppen med de sprøde pakker, der består af oksekød, der skal fungere som “brødet” til suppen. Ligesom med granatæble konkurrencen kan i her også vinde en lækker præmie – nemlig 6 flasker vin. Og husk når i deltager er i også med i hovedpræmien, hvor der udvælges 5 af de bedste retter, som vinder en madlavningsoplevelse med Timm Vladimir for 4 personer. Prøv at find på et twist til den klassiske tomatsuppe og upload det på Ramlösa’s hjemmeside. Indtil videre (i skrivende stund) er der faktisk kun uploadet 1 suppe, så der er vist ret god mulighed for at vinde noget lækkert vin ;-)! Hvis i deltager i konkurrencen, så skriv det i kommentarfeltet – så stemmer vi nemlig gerne :-)
Ingredienser (1 person):
Suppe
5 tomater
4-5 fed hvidløg (kan godt bruges flere hvis man er vild med hvidløg)
Lidt olie
1 spsk timian
Salt og peber
- Skær tomaterne halvt over og kom dem på en bredepanden med bagepapir – fordel også hvidløg rundt omkring
- Hæld lidt olie over tomaterne og drys med timian, salt og peber
- Bagt tomaterne ved 200 grader i ca. 30 min
- Tag forsigtigt skindet af de MEGET varme tomater
- Blend tomat med hvidløg i en skål (hvis man synes hvidløgssmagen er for smag, tilsættes et mere)
- Smag til med timian, salt og peber
- Kog evt. suppen op hvis dette er nødvendigt
Sprøde pakker (giver ca. 12 stk.):
150 gram hakket oksekød
olie til stegning
salt og peber
3 stk. filodej (3 stort stykke filodej skåret i 4 mindre firkanter)
-
Svits kød i en gryde indtil det er gyldent
-
Tilsæt lidt salt og peber
-
Fordel kød på midten af filodej stykket og pak den sammen som en pakke
-
Bag filopakkerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min (10 min på hver side). De skal være sprøde og gyldne
- Server de sprøde pakker til suppen
– Laura & Christine
Dette indlæg er sponsoreret og lavet i samarbejde med Ramlösa Danmark. Opskriften er en vi selv har fundet på og alle holdninger i dette indlæg er vores egne.
8 Kommentarer
Mmm.. hvor lækkert. og sikke en god idé med fyldte og lækre pakker. Det må man da prøve. Bliver pakkerne bløde, når de smides i suppen?
Pakkerne vil blive bløde efter et stykke tid i den varme suppe, men de bliver i den forbindelse også nemmere at skære over, hvis altså ikke man spiser dem i en mundfuld ;)
åhh.. jeg elsker bare tomatsuppe, det er noget af det beste jeg ved & hvor ser det der bare godt ud =)
XoXo Rikke
– Kig gerne forbi min blog & deltag i min Give-Away sigaards.com
Ja det er altid godt med tomatsuppe :)! Tak Rikke, vi kigger forbi ved lejlighed :)!
Hvor lækkert et twist ;-) Jeg elsker bare filodej. Det er den smarteste opfindelse ever :-)
Ja du har helt ret – filo dej kan bruges til så meget og fyldes med en masse lækkert :-)! Det går man aldrig galt i byen med! :-)
Mmh, ser lækkert ud! Får helt lyst til tomatsuppe her til aften. :)
Hvorfor er det egentlig, at skindet skal af tomaterne? :) Vil det ikke blive blendet helt fint? :)
Vi gjorde det egentlig kun for at få en helt ensartet masse, det er ikke altid at blendere kan gøre skindet fint, og så tænkte vi det kunne drille lidt når man spiste suppen ;-)!
God weekend!