I dag er det den 23 december og på denne dag om aftenen plejer vi altid at pynte juletræ, derfor skal vi hjem og spise i aften. Vi ville gerne have lidt lækkert med og vi valgte at lave disse blåbær muffins. På toppen er der noget limesmuldr, som bare gør muffins’ne helt fantastiske. Opskriften er fra et spis bedre blad og kan både laves som muffins eller en kage.
Ingredienser til blåbær muffins
(ca. 15 muffins)
125 gram smør
1 dl mælk
1 1/2 dl yoghurt
3 æg
1 1/2 dl sukker (125 gram)
5 dl hvedemel (300 gram)
1 spsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
2 dl blåbær (100 gram) + 2 spsk. hvedemel
- Start med at smelt smørret i en gryde, når det er smeltet tilsættes mælk og yoghurt. Tag gryden af varmen.
- Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt derefter smør-blandingen under omrøring. Tilsæt også bagepulver, vaniljesukker og hvedemel
- Inden blåbærrene kommes i dejen, er det en rigtig god ide at blande dem de 2 spsk. hvedemel, så vil de nemlig blande sig bedre med dejen. Når det er gjort, vendes blåbærrene i dejen. Da det ikke er den bedste tid lige nu for friske blåbær, brugte vi frosne.
- Hæld dejen i muffins formene (hvis man i stedet vil lave en kage, kommes dejen i en bradepande (25×35) beklædt med bagepapir) og start på at lave smuldr.
Ingredienser til limesmuldr
75 gram smør
1 1/2 dl hvedemel (90 gram)
1 dl sukker
1 spsk. vanilkesukker
1 spsk. revet limeskal
- Smelt smørret, og rør det med mel, sukker, vaniljesukker og limeskal. Denne blanding drysses over muffins’ne eller kagen.
- Bag dem midt i ovnen i ca. 35 min ved 200 grader. Hvis man i stedet har lavet en kage, skal denne have det samme. Vi havde muffins på to plader, og byttede dem derfor om i ovnen, da ca halvdelen af tiden var gået.
2 Kommentarer
Hej piger!
Hvor lyder de bare fantastiske de muffin! Så lækker blog I har, jeg er klart blevet fast læser :-)
Glædelig jul!
Bisous Chris
Hej Chris!
Dejligt og tusind tak!! :-)
Glædelig jul!!