Der var lidt chorizo til overs fra dagen, hvor vi havde fået burgere med chorizo. Det skulle selvfølgelig ikke gå til spilde! Jeg synes lasagne i små muffins portioner er en vildt nuttet idé, så det ville jeg prøve at lave. Det blev en grøntsags variant, hvor man kan undlade chorizo-pølsen, hvis man vil have den vegetarisk. Jeg valgte at rive gulerødder og rødbeder groft, da det var det jeg lige havde i køleskabet. Man ville også sagtens kunne tilsætte squash eller andre rodfrugter. På toppen blev der drysset med feta, men en anden slags ost vil også sagtens kunne gå! Beklager indlægget kommer så sent i dag, men der er ikke så meget signal i det nye sommerhus. Egentlig lidt rart at være isoleret på den måde engang i mellem :-)
Ingredienser (giver ca 12 stk):
1 pakke friske lasagneplader (aflange)
1 rødløg
1 fed hvidløg
1 stor dåse tomatpuré
4 mellem rødbeder
100 gram chili chorizo
250 gram svampe
5 gulerødder
Fetaost til toppen
Salt og peber
- Skær rødbeder og rulegrødder og riv dem groft på et rive jern
- Hak løg og hvidløg
- Steg chorizoen sprød i en gryde og læg dem derefter på et stykke køkkenrulle
- Kom løg og hvidløg i gryden hvor chorizoen blev stegt
- Tilsæt rødbeder, gulerødder og tomatpure
- Smag til med salt og peber
- Kom de friske lasagne plader ned i et fad med kogende vand og lad dem lægge der et par minutter. Hvis der ikke bruges friske lasagneplader, skal de lægge der indtil de er bløde.
- Smør muffinsforme med smør
- Del lasagneplader på midten og derefter hver halve i 4 små firkanter (det kan selvfølgelig afhænge af, hvor store formene er). Fordel de små lasagneplade i muffinsformene
- Fordel grøntsagerne i formene og drys med mindre stykker chorizo og feta
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 15 min (indtil toppen er blevet gylden)
4 Kommentarer
Det lyder da som en utrolig sjov og spændende idé! :-)
Hvor ser de bare vildt nuttede ud :-)! Tak for god inspiration!
Synes også de blev ret nuttede, heh! Og de smagte godt! :)
Og det var lige var det var, AJ ;-)!