En dag for lidt tid siden, fik vi pludselig lyst til kyllingelår. Det er ikke noget, som vi har prøvet før, men hvis man søger på det på nettet, kommer der de lækreste fedtede kyllingelår frem :-) – og sådan nogle skulle vi da prøve at lave! De her kyllingelår blev lavet i ovnen, hvor vi havde lavet en marinade, som vi hældte udover, inden de kom ind i ovnen. Skindet bliver ikke sprødt, men man kan med fordel give dem lidt grill i ovnen tilslut for at give dem ekstra farve. Til en grill aften kan de også nemt steges i en foliebakke på grillen – bare husk at vend dem rundt undervejs! Til lårerne serverede vi en gedeostecreme, som vores søde veninde har introduceret for os. Den kan lyde lidt vild, men smager virkelig godt, og så kan man nemt justere smagen af gedeost, ved blot at komme lidt ekstra creme fraiche i :-) Cremen kan desuden nemt serveres til andet, vi har indtil videre også brugt den på et tapasbord og til kartofler.
Ingredienser (ca. 3 pesoner)
Kylling
12 stk (ca. 1200 gram) kyllingelår
1 spsk soya
40 gram brun farin
2 spsk honning
2 fed hvidløg
salt og peber
- På en pande blandes soya, honning, brun farin og hvidløg
- Kom kyllingelårene i et ovnfast bad (beklædt med bagepapir) og fordel marianden udover lårerne – vend dem godt rundt
- Bag kyllingelårerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min (tjek til dem undervejs) og vend evt. marinaden over lårerne
- Hvis man ønsker dem ekstra mørke, kan man med fordel give dem et par minutter grill tilslut
Gedeostecreme
200 gram gedeost
100 gram creme fraiche
saft fra 1/2-1 citron
salt og peber
- Mos gedeosten med en gaffel og bland alle de andre ingredienser i
- Smag til med citron, salt og peber
No Kommentarer