Laura havde i sidste uge tilbudt at stå for desserten til vores lillebror’s kærestes fødselsdag, og det var altså i den forbindelse, at de her små søde lagkager blev lavet. Lagkagebundende er lavet af brownie og så er vi tilføjet en lækker hindbærmousse imellem. Derudover er der på toppen pyntet med friske hindbær og brændt hvid chokolade. Hindbær og chokolade er altid en lækker kombi, og det samme gør sig gældende i de små kager. Fremgangsmåde kan godt virke lidt omfattende, og kagerne skal laves i flere step, men så snart man har alle delene klar, er de nemme at samle. Derudover kan flere af delene laves dagen inden servering! Vi valgte at udstikke små bunde og portions anrette lagkagerne, men hvis man vil have kagen som én stor lagkage, vil vi anbefale, at lave en bund med hindbærmousse ovenpå hvor der på toppen kan pyntes med friske hindbær og brændt chokolade. (Scroll down for english version)
Ingredineser (giver ca. 7 stk)
Brownie bund
Inspiration: Anne au Chocolat
200 gram smør
200 gram mørk chokolade
150 gram sukker
5 æg
1 spsk mel
1 håndfuld hakkede mandler
- Smelt smør i en gryde og tilsæt derefter chokolade og lad også dette smelte
- Tag gryden af varme og tilsæt sukker
- Tilsæt æggene lidt efter lidt til gryden og rør rundt undervejs
- Kom mel i og vend dejen godt rundt
- Kom bagepapir i en springform (22 cm i diameter) og fordel de hakkede mandler rundt i bunden
- Hæld kagedejen ned i formen og giv den ca. 25 minutter i en 180 grader varm ovn (det er meningen at den ikke skal virke helt færdigbagt)
- Lad kagen køle helt af (gerne natten over) inden den skæres ud
Brændt hvid chokolade
100 gram hvid chokolade
- Kom chokoladen på en varm pande og lad den blive brun mens der røres
- Når massen bliver rimelig fast og har en lysebrun farve, lægges den på et stykke bagepapir, hvor den skal have lov til at køle af
- Hak den færdige brændte hvide chokolade og fordel den henover de færdige kager
Hindbærmousse
300 gram hindbær (frosne hindbær kan godt bruges)
100 gram flormelis
4 dl fløde
5 blade husblas
- Hvis der bruges frosne hindbær skal disse lægges i en si og “dryppe” af natten over
- Læs husblas i blød i ca. 15 min
- Kog hindbær op og tilsæt den blødgjorte husblas (pres vandet ud af husblassen inden denne tilsættes)
- Lad husblassen blive helt opløst i hindbærmosen og tag gryden af varmen
- Pisk fløde og flormelis sammen i en skål til en let flødeskum
- Bland hindbærmosen med flødeskummet ved først at komme lidt flødeskum over i gryden og derefter alt indholdet i gryden over i skålen med flødeskum – vend det hele rundt indtil massen er ensartet
- Kom moussen i en sprøjtepose (evt. med en tyl) og læg den på køl indtil moussen har sat sig (moussen kan med fordel laves dagen inden, så er man sikker på at den sætter sig helt)
- Skær brownie’n ud i ønskede stykker og halver disse
- Kom et hindbær i midten og derefter creme uden op
- Kom brownie toppen på og kom derefter en anelse creme på toppen, så hindbærerne sidder fast når de sættes på
- Pynt med brændt hvid chokolade og lidt flormelis
BROWNIE CAKES WITH RASPBERRY MOUSSE
Ingredineser (provides about 7 pieces)
Brownie
200 grams of butter
200 grams of dark chocolate
150 grams of sugar
5 eggs
1 tablespoon flour
1 handful of chopped almonds
- Melt the butter in a pan and add the chocolate and let it melt
- Remove the pan from the heat and add sugar
- Add eggs gradually to the pan and stir
- Add flour and mix well
- Add cookie sheet to a springform (22 cm diameter) and spread the chopped almonds around the button
- Pour cake batter into the mold and bake it 25 minutes in a 180 degree oven
- Let the cake cool completely (preferably overnight) before cutting out
Caramelized white chocolate
100 grams of white chocolate
- Add the chocolate to a hot pan and let it turn brown while stirring
- When the mass is solid and has a light brown color, place it on a piece of baking paper where it should cool
- Chop the caramelized white chocolate and spread it over the finished cakes
Raspberry Mousse
300 grams of raspberries (frozen raspberries can be used)
100 g of icing sugar
4 dl cream
5 sheets of gelatine
- If using frozen raspberries, drain them overnight
- Cook the raspberries add the softened gelatine
- Let the gelatine be completely dissolve in the raspberries and remove the saucepan from the heat
- Whip the cream and powdered sugar together in a bowl to a light cream
- Mix the raspberries with whipped cream by turning it all around until the mass is uniform
- Add the mousse into a piping bag and place it in the refrigerator until the mousse has set itself (the mousse can be made the day before)
- Cut brownie’n into desired pieces and halve these pieces
- Put a raspberry in the middle and then cream around
- Come brownie on top and add a little cream on top, then the raspberries will stuck better
- Sprinkle with roasted white chocolate and icing sugar
31 Kommentarer
Hvor er de fine og indbydende :-)
Tusind tak :)
NØØØJ hvor ser de lækre ud! :P
Mange hilsener,
Anne // http://www.thecopenhagendiary.com
Mange tak og det kan du tro de også var ;)
Det ser dejligt ud – en skøn inspiration :-) God aften!
Kh Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk
Mange tak – og i lige måde :)!
De ser rigtig lækre ud. Jeg er dog ikke så glad for husblas, så ville høre om I tror denne hindbærmousse, ville kunne erstatte jeres? 250 g dybfrosne hindbær
1 spsk sukker
Kornene fra en halv vanillestang (evt. vanillesukker)
2 dl yoghurt naturel
½ liter piskefløde
Tak for gode opskrifter!
En hindbærmousse uden husblas, vil aldrig blive så fast, som en mousse med.
Moussen, som du skriver, lyder rigtig lækker, men som skrevet skal du bare være opmærksom på, at den nok ikke bliver ligeså fast som vores.
Hvis du bare vil servere hele moussen oven på kagen, synes vi ikke det gør noget, hvis moussen ikke er helt fast :)
God fornøjelse!
Tak for hurtigt svar. Det må jeg prøve så:)
Øj, det lyder godt, men hvad mener i med: “hvis man vil have kagen som én stor lagkage, vil vi anbefale, at lave en bund med hindbærmousse ovenpå hvor der på toppen kan pyntes med friske hindbær og brændt chokolade”?
Skal brownien stadig deles?
Mvh Karoline
Vi mener at hvis ikke man ønsker at lave små lagkager, kan man også lave det til en stor, men så vil vi foreslået ikke at dele brownien, det bliver nemlig for svært at styre :)
Altså, så man har brownien som bund og så med hindbærmousse og bær på toppen – gav det mon mere mening? ;)
Hej piger
Hvad er størrelsen på den udstikker I brugte? :-)
Hej Mia
Den er lige lidt under 6 cm i diameter. Men kagerne kan godt gøres lidt mindre hvis det er :)
Godt nytår!
Hej, er kagerne faste nok til at man kan sætte en stjernekaster i uden at den vælter?
Godt nytår :-)
Ja det vil vi mene godt kan lade sig gøre ;)
Det lyder vældig festligt!!
Godt nytår :)
Hej. Jeg overvejer at lave dem til min søsters konfirmation. Tænker I at det er muligt at lægge dem sammen aftenen før, eller tror i de vil falde sammen natten over? :-)
Det lyder som en rigtig god idé :-)
De vil formentlig falde sammen, hvis de allerede “samles” dagen inden. Men hvis du har både bunde og skum klar (det kan godt laves dagen inden), så skal de bare samles på dagen :-)!
Hej Twin Food!
Lækker blog med skønne opskrifter!
Jeg vil lave disse kager til en dessert i morgen, men har et problem.. Jeg er nødt til at lave 1 1/2 portion, da vi bliver 10 personer, og det vil sige 450 g hindbær, men jeg har kun 300 g. Til gengæld har jeg masser af jordbær i fryseren
Hvad ville I gøre?
Kombinere hindbær/jordbær, nøjes med de 300g hindbær eller lave dem udelukkende med jordbær?
Kh Sara
Hej Sara
Vi tror sagtens at du vil kunne blande jordbær og hindbær – så det var nok det vi ville gøre! :) :)
God fornøjelse med dem
Kh
Hej.
De ser super lækre ud. Men jeg har lige et spørgsmål.
Når man blander hindbærmassen sammen med flødeskummet, skal “massen” så være afkølet eller kan man blande dem med det samme?
Kh Pernille
Hej Pernille
Massen må gerne være afkølet lidt, men det er ikke sådan at den behøver at komme i køleskabet :-)
God fornøjelse!
Hej :)
Ser super lækkert ud! Og jeg tænker at lave den i weekenden. Vil nemlig gerne bare lave den som en kage. Er opskriften ‘stor’ nok eller skal jeg dobble den? Vi bliver 12.. Håber I ser den her kommentar :)
Du kan sagtens lave den som en kage. Vi vil nok foreslå dig at lave dobbeltportion i en stor bradepande, så kagen ikke bliver for tyk, når der skal lægges to lag ovenpå hinanden :)
Rigtig god fornøjelse!
Hej :-)
Kan man bruge opskriften og de samme mængder – bare med blåbær, brombær eller andet i stedet?
Tak for god inspiration!
Hej Anne,
Det kan man helt sikkert godt!
Tak fordi du følger med :-)
Spørgsmål:
I skriver 300 gr hindbær, men er det både til mousse og til pynt ?
Eller er det 300 gr til mousse og så kommer dem til pynt udover det ??
Hej Mia,
De 300 gram hindbær er kun til moussen.
Derudover skal der bruges friske hindbær til pynt – regn med ca. 8 friske hindbær pr. styk :-)
Skal man dele bunden i to hvis man skal lave de små lagkager altså skære den over på midten
Mvh Esther
Hej Esther,
Vi mindes ikke at bundene blev skåret over, men bag evt. kagen i et firkantet fad, så bunden ikke bliver så tyk, når der skal to stykker oven på hinanden :-) Når kagen er bagt stikker du bundende ud.
Tror I man kunne bruge opskriften til muffins, og så med bærmoussen på toppen?
Hej Mette,
Det tror vi sagtens at man kan ;) Bagetiden vil måske være lidt anderledes, så husk at tjek undervejs :)
God dag!