PULLED LAKSE BURGER –
Dip/Salsa, Fisk

PULLED LAKSE BURGER

plaks3

Vi har i bloggens historie prøvet at “pulle” en del forskellige ting. Den tradtionelle pulled pork, bliver stadig lavet ofte, når der skal laves mad til mange mennesker og det gerne må være nemt. Det blev endda lavet så sent som hos Christine i går aftes, og der er til det meste af ugen. Derudover har vi prøvet med pulled lamb og pulled kylling, som ikke behøver helt lige så længe som pulled pork, men som stadig smager rigtig godt! Nu har vi også prøvet pulled laks, og selvom der helt sikkert er nogen som tænker, at det kan man da ikke gøre ved et godt stykke laks, så smager det virkelig helt fantastisk. Det er ret vigtigt at fisken ikke får for meget (og selvfølgelig heller ikke for lidt), alt efter størrelsen/tykkelsen på fiskestykket, er det muligt at nedenstående tid skal justeres en anelse – så tjek til den undervejs. Vi serverede laksen i en burgerbolle med ærtecreme, salat og hjemmesyltede rødløg.

 

Ingredienser (4-5 pers.)

800 g laks

lidt frisk koriander

 

Marinade

1/4 dl soya

1 tsk paprika

1/4 dl honning

saft fra 1/2 lime

1 spsk olie

Tilbehør: Ærte creme (se nedenfor), frisk salat med lidt dild, boller og syltede rødløg

  1. Bland alle ingredienserne til marinaden indtil de alle er godt opløst
  2. Læg laksen (med skind) i et stykke sølvpapir og fordel marinaden jævnt henover
  3. Put evt. lidt frisk koriander på toppen, dæk laksen til og lad den stå i marinaden i ca. 1 time i køleskabet
  4. Tænd ovnen på 185 grader og bag laksen (udækket) i ca. 25 min. (tjek til den undervejs, så den ikke får for meget)
  5. Fjern skindet fra laksen og riv den fra hinanden i den overskydende marinade og bland det hele godt inden servering

Ærtecreme

3 dl ærter

25 g parmesan

3,5 dl ricotta

Saft fra 1 lime

Salt og peber

  1. Blend ærter og parmesan til en tyk fin masse
  2. Rør ricotta, limesaft samt salt og peber i og smag til

plaks1

plaks2
plaks4

 

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply The A-Way! 9 marts, 2015 at 12:11

    Jeg elsker pulled pork og jeg elsker laks! En kompination er disse må være udsøgt!! Glæder mig til at prøve opskriften!
    Kh The A-Way!
    https://theawayblog.wordpress.com

    • Reply Twin Food 9 marts, 2015 at 21:45

      Vi er hvert fald meget vild med det ;-)

  • Reply Bettina 10 marts, 2015 at 08:00

    Hej med jer.
    I skulle prøve med pulled turkey….
    Ved ikke om I har prøvet det. Men det smager fantastisk.
    Jeg har gjort det med et stort kalkunbryst på ca 900 gr. I en stegeso ved 120 grader i ca 4 timer.
    Mvh
    Bettina

    • Reply Twin Food 13 marts, 2015 at 08:25

      Hej Bettina
      Det lyder super lækkert med pulled turkey – det må vi prøve næste gang ;-)!
      Rigtig god weekend!

  • Reply Heidi Kokborg 16 marts, 2015 at 10:48

    Ej, hvor ser det bare lækkert ud! Det vil jeg lave til min kæreste og mig i den her uge! Tak for opskriften :)

    https://chocolaterecoveryandcoffee.wordpress.com/

    • Reply Twin Food 16 marts, 2015 at 13:15

      Det smager virkelig også lækkert :)
      God fornøjelse med retten.

  • Reply Mathias Madsen 30 april, 2023 at 16:57

    Supee opskrift. Dog skal man huske ikke at bruge sølvpapir til citrusfrugter (da syren kan trække aluminium ud i fødevarerne), så det erstatter vi med bagepapir 😊

    • Reply Twin Food 2 juni, 2023 at 07:21

      Tak for fif :-)

    Skriv et svar til Heidi Kokborg Slet kommentar