Vi har i bloggens historie prøvet at “pulle” en del forskellige ting. Den tradtionelle pulled pork, bliver stadig lavet ofte, når der skal laves mad til mange mennesker og det gerne må være nemt. Det blev endda lavet så sent som hos Christine i går aftes, og der er til det meste af ugen. Derudover har vi prøvet med pulled lamb og pulled kylling, som ikke behøver helt lige så længe som pulled pork, men som stadig smager rigtig godt! Nu har vi også prøvet pulled laks, og selvom der helt sikkert er nogen som tænker, at det kan man da ikke gøre ved et godt stykke laks, så smager det virkelig helt fantastisk. Det er ret vigtigt at fisken ikke får for meget (og selvfølgelig heller ikke for lidt), alt efter størrelsen/tykkelsen på fiskestykket, er det muligt at nedenstående tid skal justeres en anelse – så tjek til den undervejs. Vi serverede laksen i en burgerbolle med ærtecreme, salat og hjemmesyltede rødløg.
Ingredienser (4-5 pers.)
800 g laks
lidt frisk koriander
Marinade
1/4 dl soya
1 tsk paprika
1/4 dl honning
saft fra 1/2 lime
1 spsk olie
Tilbehør: Ærte creme (se nedenfor), frisk salat med lidt dild, boller og syltede rødløg
- Bland alle ingredienserne til marinaden indtil de alle er godt opløst
- Læg laksen (med skind) i et stykke sølvpapir og fordel marinaden jævnt henover
- Put evt. lidt frisk koriander på toppen, dæk laksen til og lad den stå i marinaden i ca. 1 time i køleskabet
- Tænd ovnen på 185 grader og bag laksen (udækket) i ca. 25 min. (tjek til den undervejs, så den ikke får for meget)
- Fjern skindet fra laksen og riv den fra hinanden i den overskydende marinade og bland det hele godt inden servering
Ærtecreme
3 dl ærter
25 g parmesan
3,5 dl ricotta
Saft fra 1 lime
Salt og peber
- Blend ærter og parmesan til en tyk fin masse
- Rør ricotta, limesaft samt salt og peber i og smag til
8 Kommentarer
Jeg elsker pulled pork og jeg elsker laks! En kompination er disse må være udsøgt!! Glæder mig til at prøve opskriften!
Kh The A-Way!
https://theawayblog.wordpress.com
Vi er hvert fald meget vild med det ;-)
Hej med jer.
I skulle prøve med pulled turkey….
Ved ikke om I har prøvet det. Men det smager fantastisk.
Jeg har gjort det med et stort kalkunbryst på ca 900 gr. I en stegeso ved 120 grader i ca 4 timer.
Mvh
Bettina
Hej Bettina
Det lyder super lækkert med pulled turkey – det må vi prøve næste gang ;-)!
Rigtig god weekend!
Ej, hvor ser det bare lækkert ud! Det vil jeg lave til min kæreste og mig i den her uge! Tak for opskriften :)
https://chocolaterecoveryandcoffee.wordpress.com/
Det smager virkelig også lækkert :)
God fornøjelse med retten.
Supee opskrift. Dog skal man huske ikke at bruge sølvpapir til citrusfrugter (da syren kan trække aluminium ud i fødevarerne), så det erstatter vi med bagepapir 😊
Tak for fif :-)