En perfekt ret til de lidt travle hverdage, da den virkelig hurtigt kan mikses sammen :-). Det er ikke så tit vi får wok herhjemme, og det skyldes nok, at vi faktisk slet ikke kunne lide det da vi var små. Vi er ikke helt sikre på hvad det var, men lide retten, kunne vi hvert fald ikke ;-) Vi er heldigvis blevet ældre og klogere, så nu bliver den spist med fornøjelse og uden brok! Vi har lavet wok’en på kylling, men hvis man har oksekødsstrimler, ville det nok smage endnu bedre! Derudover er der tilsat svampe, broccoli og sukkerærter. Vi spiste fuldkornsnudler til, men hvis man er mere til ris eller fx. quinoa, kan man også sagtens bruge det :-)
Ingredienser (2-3 personer)
350 gram kylling
40 gram ingefær
3 fed hvidløg
2 stængler citrongræs
1 spsk chiliflager (evt. frisk chili)
200 gram svampe
1 mellem broccoli hoved
1 dåse kokosmælk (400 ml)
4-5 limeblade
1 spsk fiskesauce
Til servering: Sukkeræter, bønnespirer, lime i skiver, chilisauce og nudler
- Riv ingefær og hvidløg på et rivejern og hak citrongræs fint
- Skær kyllingen ud i mindre stykker
- Skær også broccoli og svampe i mindre stykker
- Varm en wok op med lidt olie og kom hvidløg, ingefær, citrongræs og chiliflager på og lad det stege godt
- Tilsæt kyllingen og lad stykkerne blive brunet og tilsæt derefter svampe og broccoli
- Lad svampene afgive lidt af deres væde og tilsæt derefter kokosmælk, limeblade og fiskesauce
- Lad retten simre i 10 minutters tid inden den serveres sammen med sukkerærter, bønnespirer, nudler og limebåde
2 Kommentarer
Der bliver lavet og spist meget wok hjemme hos os. For det er en god måde at få masser af grøntsager på, og så smager det super godt.
På et eller andet tidspunkt skal jeg også have tryllet kokosmælk ind i retten, men kæresten er ikke så vild med smagen.
Lige præcis! :)
Hehe, hvis man tilsætter nok krydderier, kan det være at kokosmælken ikke rigtig kan smages ;-)