Disse forårsruller laves med omslag af tynde risplader, som man kan købe i de fleste asiatiske forretninger. I modsætning til kinesiske forårsruller skal de ikke frituresteges, men kan bare spises lige når de er lavet. Vi har fået dem et par gange, og bliver ved med at lave dem – de er simpelthen så lækre. Det kan godt være lidt besværligt at lave dem, da rispladerne godt kan blive lidt klistrede i det, men når man først har fundet teknikken, er det slet ikke svært! Der er mange muligheder i forhold til hvad man kan putte i dem. Vi har før lavet med rejer, men disse her er lavet med laks, som sagtens ville kunne udskiftes med stegt kylling. Udover laks har vi også puttet quinoa, agurk, avocado, mango, radiser, spirrer og sukker ærter. I stedet for quinoa kan man tilsætte glasnudler. Vi lavede også en chili-dressing, som forårsrullerne blev dyppet i.
Ingredienser
Forårsruller (ca. 15 stk)
2 Avocado
1 lille pose sukkerærter
1/2 Agurk
1 stor mango
2-3 dl quinoa (kan erstattes af risnudler)
ca. 150 gram laks (hvis man siger ved fiskehandleren at det skal bruges til sushi, får man det rigtige)
Risplader (ca. 15)
- Agurk, mango og avocado skæres i tynde stave/skiver. Sukkerærterne skal bare skyldes, så er de klar til at blive puttet i
- Skær laksen ud i mindre stykker
- Rispladerne skal ned i et fad med vand i ca. 10 sek og derefter skal de lægges på et skærebrat, da de ligepludselige bliver ret klistrede. Fyldet puttes i og efter pakkes forårsrullen sammen. Dette gøres ved først at tage 1/3 af pladen indover fyldet, derefter foldes de to sider indover, og resten af forårsrullen rulles sammen
- Server med chilisauce
Chilisauce
1 dl creme fraiche
1 dl græsk yoghurt
2 spsk sød chilisauce
lidt ketchup + salt og peber
- Alle ingredienserne til chilisaucen blandes sammen
1 Kommentarer
[…] Tag et stykke rispapir og dyp det i koldt vand i 5-10 sek. Fordel derefter fyldet, glas nudlerne og crispy ebi i midten og pak den sammen (se evt. he) […]