SMØR MED BASILIKUM OG HVIDLØG –
Dip/Salsa, Tilbehør

SMØR MED BASILIKUM OG HVIDLØG

Vi bruger generelt ikke smør til særlig meget andet end når det virkelig skal nydes på en nybagt bolle. Denne smør er piftet op med hvidløg, basilikum og lidt salt og er særlig god til sandwich. Vi brugte den blandt andet i aftensmaden, grillede panini, hvor den lige gav det ekstra knasende og sprøde på brødet. Den vil helt sikkert også fungere rigtig godt i et par store ovnbagte kartofler.

 

Ingredienser:

4 spsk. smør
1 stort fed hvidløg (evt. to mindre store for det var kæmpe :-))
En håndfuld frisk basilikum
1/2 tsk. salt

Hak basilikumen og bland alle ingredienserne godt sammen drys med lidt røget salt, og du har en lækker krydret smør!

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Lykke 12 marts, 2012 at 22:20

    Hvor lækkert, må da være perfekt til bagt kartoffel..elsker smør så den vil jeg lige huske:-)

    Vh Lykke

  • Reply Anonymous 17 april, 2012 at 16:19

    Uh lækkert ! Hvor længe kan det holde sig i køleskabet :)?

    Vil bare sige tusinde tak for alle de dejlige opskrifter jeg ELSKER dem Hehe og jeg elsker at lave mad :)!

    Har et lille dumt spørgsmål :$ kan madolie holde sig udenfor køleskabet ? Har fået nogle super smukke olie “opbevarings ting” Heh men nu er jeg bare usikker på om olie godt kan stå uden for køleskabet :)

  • Reply Laura og Christine 17 april, 2012 at 17:25

    Tusind tak for de søde ord :)! Vi må være dig svar skyldig ift. holdbarhed, men umiddelbart er den eneste ingrediens i blandingen jo smør som normalt er på køl, og det kan normalt holde sig længe. Men vil da skyde på hvert fald 1-2 uger i køleskabet! :)
    Vi har ikke vores raspolie og olivenolie stående i køleskabet så det kan det sagtens. Tror faktisk det egner sig bedre til at stå ude – bare sørg for at tingene er ordentlig rene :)

    Kh Laura & Christine

    • Reply Anonymous 18 april, 2012 at 19:50

      Tusinde tak for jeres hurtige svar :)! Ih det lyder dejligt Så kan jeg endelig teste mine fine nye beholdere :)

    • Reply Anonymous 18 april, 2012 at 19:53

      Har i forresten erfaring med at lave f.eks chili olie, eller andre krydre olier selv :)?

    • Reply Laura og Christine 18 april, 2012 at 20:00

      Vi har faktisk prøvet at lave chili olie for længe siden – kan slet ikke huske opskriften, hehe. Vi har fundet et link her, hvor der ligner der blevet lavet nogle dejlige forskellige olier – vi håber det er noget du kan bruge ;-):
      http://www.justputzing.com/2011/12/diy-infused-olive-oils.html

    • Reply Anonymous 18 april, 2012 at 20:14

      Mange mange tak i er så søde !!

    • Reply Anonymous 18 april, 2012 at 20:26

      Læste lige der var noget farligt ved at lave hvidløgs olie og rosmarin olie ? Ved i hvorfor og hvordan man undgår at lave noget der ikke er sikkert at spise :)? Undskyld jeg har så mange spørgsmål Hehe :D

    • Reply Laura og Christine 18 april, 2012 at 20:38

      Hmm, godt spørgsmål ;-) Vi har lige søgt lidt og faldt over denne debat, måske du kan bruge noget af det: http://dindebat.dk/mad-drikke/564494-olie-til-salater.html

    Skriv en kommentar