Det er ikke så længe siden, at vi var til et lækkert øko-arrangement, hvor Anne (kendt som Anne Mad) også var med. Til arrangementet skulle vi lave et par opskrifter fra hendes nye kartoffel-kogebog, og en af retterne var samosas med raita. Vi har aldrig selv lavet samosas før, men det var slet ikke så svært, som man måske tænker, at det er. Vi prøvede hurtigt også opskriften af herhjemme, hvor vi blandt andet tilføjede lidt hakket oksekød til opskriften. Kartoflerne gør, at massen får en dejlig fast konsistens, som gør det nemmere at folde samosa’erne rigtigt. Til samosa’erne lavede vi en dip, der minder om raita, hvor vi blandt andet tilsatte hytteost. De kan sagtens serveres for sig selv, men man kan også nemt spise dem med en lækker salat til. Vi ved, at ingredienslisten ser meget lang ud, men de fleste ingredienser er krydderier så lad Jer ikke slå ud af det ;-)!
Ingredienser (12 stk)
Samosas
250 g kartofler
2 pk. filodej (4 store stykker filodej pr. pakke)
250 g oksekød
2 dl ærter
1 løg
3 snack pebre
1/2 – 1 tsk garam masala
1/2 tsk spidskommen
1/2 spsk gurkemeje
1/2 spsk karry
2 spsk sød chilisauce
Lidt koriander
Smag til med salt
- Kog kartoflerne i en gryde med salt indtil de er bløde og mos dem derefter
- På en pande i lidt olie tilsættes karry, gukemeje, spidskommen, garam masala og hakket løg – rør det hele godt rundt indtil massen bliver “tør”
- Tilsæt den hakkede oksekød og lad det blive brunet
- Skær snack pebrene i mindre stykker og tilsæt dem til panden sammen med ærterne
- Til slut tilsættes de moste kartofler, chili sauce og lidt hakkede koriander
- Smag til med salt og peber (og tilsæt evt. lidt mere af de andre krydderier hvis nødvendigt)
- Kom to stykker filodej oven på hinanden og læg derefter en klump af kødet ovenpå. Vend filodejen sådan at kødet er helt pakket ind (vi gjorde ligesom på denne video – jo bredere ens stykke filodej er, jo større kan man lave samosa’erne)
- Kom pakkerne på en bageplade og pensl med lidt olie
- Bag samosa’erne i ovnen ved 200 grader i 15-20 grader (vend dem evt. halvvejs)
Dip
2 dl creme fraiche
2 dl hytteost
1 lille løg
300 g agurk
Smag til med salt
Pynt med koriander
- Skær agurken ud i tern og hak løg
- Kom creme fraiche og hytteost op i en skål
- Vend løg og agurk rundt indtil det hele er blandet godt
- Smag til med salt og pynt med koriander (man kan evt. komme lidt hakket koriander i i dippen)
20 Kommentarer
MUMS, hvor ser det lækkert ud! :-) Kh Cathrine // http://www.cathrineyoga.dk
Tusind tak, Cathrine :)
De var meget lækre!
De ser rigtig lækre ud – jeg har endnu ikke prøvet at bage samosas endnu. Men de står på min “ønske-bage-liste”, og jeg har et par opskrifter der skal testes når jeg kommer der til. Men ikke denne opskrift også skal med i den forbindelse :-)
Vi håber, at du får prøvet opskriften – den er virkelig lækker! ;-)
Hej! Vad gott det ser ut!
Ska definitivt prova detta, Tack för ett bra inlägg!
http://leennilsson.com/ Xx
Tusind tak, Leen :-)
Vi håber du synes om dem!
Uh la la! Jeg fik lige vildt meget lyst til samosas :) De ser vildt lækre ud!
http://09tiblog.blogspot.dk/
Hehe – vi anbefaler klart at du prøver dem!
De er lækre ;)
Nu bliver jeg da virkelig sulten. De ser SÅ gode ud. Haps. Lyder også som en fedt arrangement i var til…
Du må prøve dem – og ja det var virkelig hyggeligt :-)!
Jeg lavede samosa’erne igår – de var et KÆMPE hit og smagte virkelig godt! Rigtig god opskrift :-)
Dejligt at høre!
Vi er også vilde med dem herhjemme – det har AnneMad gjort godt ;)!
Hvor kan man købe filodej?? :)
Det burde kunne købes på frost i de større supermarkeder :)
Dem vil jeg lave i aften :-) Men forstår ikke det der med, at der ligges to stykker filodej ovenpå hinanden? Han gør det nemlig ikke i videoen, så kan ikke lige blive klogere den vej.
Det er bare for at “yderlaget” bliver tykkere, så de ikke går så nemt i stykker ;-)
Hvor længe kan de holde sig sprøde og kan de “pakkes ned” og spises dagen efter? Tænker jeg vil prøve at lave den til en skovtur.
Så snart de bliver kolde mister de sprødheden. Hvis vi har til to dage varmer vi dem altid igen for at få dem sprøde :)
Hej :)
er det frosne ærter du bruger?
Hej Thit,
Ja det er det – de kan tilsættes både optøede eller som frosne, de skal nok nå at tø op undervejs :-)!