SAMOSAS –
Dip/Salsa, Kød

SAMOSAS

sam2

Det er ikke så længe siden, at vi var til et lækkert øko-arrangement, hvor Anne (kendt som Anne Mad) også var med. Til arrangementet skulle vi lave et par opskrifter fra hendes nye kartoffel-kogebog, og en af retterne var samosas med raita. Vi har aldrig selv lavet samosas før, men det var slet ikke så svært, som man måske tænker, at det er. Vi prøvede hurtigt også opskriften af herhjemme, hvor vi blandt andet tilføjede lidt hakket oksekød til opskriften. Kartoflerne gør, at massen får en dejlig fast konsistens, som gør det nemmere at folde samosa’erne rigtigt. Til samosa’erne lavede vi en dip, der minder om raita, hvor vi blandt andet tilsatte hytteost. De kan sagtens serveres for sig selv, men man kan også nemt spise dem med en lækker salat til. Vi ved, at ingredienslisten ser meget lang ud, men de fleste ingredienser er krydderier så lad Jer ikke slå ud af det ;-)!

 

Ingredienser (12 stk)

Samosas

250 g kartofler

2 pk. filodej (4 store stykker filodej pr. pakke)

250 g oksekød

2 dl ærter

1 løg

3 snack pebre

1/2 – 1 tsk garam masala

1/2 tsk spidskommen

1/2 spsk gurkemeje

1/2 spsk karry

2 spsk sød chilisauce

Lidt koriander

Smag til med salt

  1. Kog kartoflerne i en gryde med salt indtil de er bløde og mos dem derefter
  2. På en pande i lidt olie tilsættes karry, gukemeje, spidskommen, garam masala og hakket løg – rør det hele godt rundt indtil massen bliver “tør”
  3. Tilsæt den hakkede oksekød og lad det blive brunet
  4. Skær snack pebrene i mindre stykker og tilsæt dem til panden sammen med ærterne
  5. Til slut tilsættes de moste kartofler, chili sauce og lidt hakkede koriander
  6. Smag til med salt og peber (og tilsæt evt. lidt mere af de andre krydderier hvis nødvendigt)
  7. Kom to stykker filodej oven på hinanden og læg derefter en klump af kødet ovenpå. Vend filodejen sådan at kødet er helt pakket ind (vi gjorde ligesom på denne video – jo bredere ens stykke filodej er, jo større kan man lave samosa’erne)
  8. Kom pakkerne på en bageplade og pensl med lidt olie
  9. Bag samosa’erne i ovnen ved 200 grader i 15-20 grader (vend dem evt. halvvejs)

 

Dip

2 dl creme fraiche

2 dl hytteost

1 lille løg

300 g agurk

Smag til med salt

Pynt med koriander

  1. Skær agurken ud i tern og hak løg
  2. Kom creme fraiche og hytteost op i en skål
  3. Vend løg og agurk rundt indtil det hele er blandet godt
  4. Smag til med salt og pynt med koriander (man kan evt. komme lidt hakket koriander i i dippen)

sam1

sam3

tidligere indlæg næste indlæg

20 Kommentarer

  • Reply Cathrine Koefoed 17 september, 2014 at 11:16

    MUMS, hvor ser det lækkert ud! :-) Kh Cathrine // http://www.cathrineyoga.dk

    • Reply Twin Food 18 september, 2014 at 13:20

      Tusind tak, Cathrine :)
      De var meget lækre!

  • Reply Hvadskalvibage/Mette 17 september, 2014 at 12:49

    De ser rigtig lækre ud – jeg har endnu ikke prøvet at bage samosas endnu. Men de står på min “ønske-bage-liste”, og jeg har et par opskrifter der skal testes når jeg kommer der til. Men ikke denne opskrift også skal med i den forbindelse :-)

    • Reply Twin Food 18 september, 2014 at 13:21

      Vi håber, at du får prøvet opskriften – den er virkelig lækker! ;-)

  • Reply Leen Nilsson 17 september, 2014 at 14:41

    Hej! Vad gott det ser ut!
    Ska definitivt prova detta, Tack för ett bra inlägg!
    http://leennilsson.com/ Xx

    • Reply Twin Food 18 september, 2014 at 13:21

      Tusind tak, Leen :-)
      Vi håber du synes om dem!

  • Reply Lulu 18 september, 2014 at 17:36

    Uh la la! Jeg fik lige vildt meget lyst til samosas :) De ser vildt lækre ud!

    http://09tiblog.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 18 september, 2014 at 20:17

      Hehe – vi anbefaler klart at du prøver dem!
      De er lækre ;)

  • Reply Marian 19 september, 2014 at 07:53

    Nu bliver jeg da virkelig sulten. De ser SÅ gode ud. Haps. Lyder også som en fedt arrangement i var til…

    • Reply Twin Food 19 september, 2014 at 08:58

      Du må prøve dem – og ja det var virkelig hyggeligt :-)!

  • Reply Ditte 19 september, 2014 at 09:16

    Jeg lavede samosa’erne igår – de var et KÆMPE hit og smagte virkelig godt! Rigtig god opskrift :-)

    • Reply Twin Food 19 september, 2014 at 19:07

      Dejligt at høre!
      Vi er også vilde med dem herhjemme – det har AnneMad gjort godt ;)!

  • Reply Anonym 24 september, 2014 at 22:24

    Hvor kan man købe filodej?? :)

    • Reply Twin Food 26 september, 2014 at 08:30

      Det burde kunne købes på frost i de større supermarkeder :)

  • Reply anne-sofie 19 februar, 2015 at 09:53

    Dem vil jeg lave i aften :-) Men forstår ikke det der med, at der ligges to stykker filodej ovenpå hinanden? Han gør det nemlig ikke i videoen, så kan ikke lige blive klogere den vej.

    • Reply Twin Food 19 februar, 2015 at 10:00

      Det er bare for at “yderlaget” bliver tykkere, så de ikke går så nemt i stykker ;-)

  • Reply Mie 9 april, 2016 at 20:29

    Hvor længe kan de holde sig sprøde og kan de “pakkes ned” og spises dagen efter? Tænker jeg vil prøve at lave den til en skovtur.

    • Reply Twin Food 12 april, 2016 at 20:32

      Så snart de bliver kolde mister de sprødheden. Hvis vi har til to dage varmer vi dem altid igen for at få dem sprøde :)

  • Reply Thit 9 december, 2017 at 10:39

    Hej :)

    er det frosne ærter du bruger?

    • Reply Twin Food 13 december, 2017 at 07:30

      Hej Thit,

      Ja det er det – de kan tilsættes både optøede eller som frosne, de skal nok nå at tø op undervejs :-)!

    Skriv en kommentar