Romkugler, eller trøfler, som vi altid har kaldt dem (vi kommer jo fra Jylland 😉) er noget som vi altid har haft en kæmpe svaghed for. Vi elsker den fedtede kerne med det sprøde udenpå. Vores favoritter er nemlig dem med chokolade- eller tivolikrymmel.
De her hjemmelavede romkugler er vendt i en blanding af chokoladekrymmel og noget skovbærkrymmel.
Vi kan godt lide at romkuglerne smager af rom og derfor har vi også tilsat rigtig rom, hvis man ikke ønsker dette, eller tænker det er i overkanten når børnene også skal smage – kan det undlades eller man kan tilsætte lidt ekstra romessens. Hvis man er mere til en mildere romsmag, er det en god idé at tilsætte rom/romessens lidt af gange :-) Og så skal man huske at massen får en anelse mere smag af rom efter den har trukket lidt.
Ingredienser
- 1.4 kg kage (fx hindbærroulade, chokoladekage, sandkage, mazarinkage)
- 2-3 spsk hindbærmarmelade
- 3 spsk rom (tilsæt lidt af gangen, det er muligt der skal mindre i)
- 3.5 spsk romessens
- 4 spsk kakaopulver
Sådan gør du
- Kom kagen i en røremaskine og rør det sammen ind til massen er rimelig ensartet
- Tilsæt marmelade, rom (hold evt. lidt igen), romessens og kakaopulver
- Kom massen på køl i en times tid, så er den nemmere at rulle til kugler
- Rul massen til kugler og rul derefter kuglerne i den ønskede krymmel
- Opbevar romkuglerne på køl
No Kommentarer