De her farverige pandekager er lavet på gulerod, pastinak og rødbede stammer fra et af vores madblade – MAD! Der er ændret lidt i mængderne, da vi ønskede lidt flere rodfrugter i dejen. De er super nemme, og det er en god måde at få diverse rodfrugter i sin hverdag på, derudover mætter de utrolig meget. Spis dem som de er, eller lav noget lækkert fyld. Vi puttede kyllinge frikadeller i vores med nogle stegte svampe og spinat blade. De blev rullet og bagt yderligere i ovnen med lidt revet ost på toppen – mums :-). Af fyld kan der også sagtens laves en oksekød blanding eller en vegetarudgave. De behøves selvfølgelig heller ikke at blive bagt yderligere, men det passede os bedst og så bliver kanterne lidt mere sprøde. Tykkelsen kan man selv vurdere, vores var omkring 3-4 mm, jo tykkere jo mere smag i hver bid, men man skal selvfølgelig også kunne rulle dem sammen ;-)
Ingredienser (giver ca. 8 stk.)
4 æg
3 dl mælk
1 tsk salt
50 gram fuldkornshvedemel
30 gram sigtemel
100 gram hvedemel
350 gram rodfrugter (vi brugte 1 rødbede, 1 gulerod og 1 pastinak)
- Med en elpisker piskes æg, mælk og salt godt sammen
- Tilsæt mel og pisk igen godt – lad dejen stå og hvile i 1/2-1 time
- I mens dejen hviler kan rodfrugterne gøres klar. Skræl rodfrugterne og riv dem på den grove side at et rivejern
- Kom dem i dejen, når den har hvilet lidt (hvis den virker ALT for tyk, kan man tilsætte lidt mere mælk, vi synes dejen havde en fin konsistens)
- Varm en pande op med smør og kom ca. 1 dl dej på, når den er varm. Dejen er ret tyk og klumpet pga de revne rodfrugter, så vi brugte en paletkniv til at få dejen fordelt i en rund cirkel. Pandekagerne er færdige når de har fået en fin gylden farve på begge sider
- Fyld pandekagerne med fyld og nyd dem
11 Kommentarer
Årh, hvor ser de lækre ud med fyldet i!
Mine tømmermænd kræver straks en portion med luft post!
– Anne
De var super lækre Anne! Hehe, hvis vi havde flere havde vi helt sikkert sendt en portion, er sikker på de havde virket perfekt på tømmermænd ;-) Vi håber du overlevede dem! :-)
[…] Post navigation ← Previous […]
De ser bare smadder gode ud, specielt med fyldet og osten på toppen! :)
Tusind tak, Trine! De var så lækre!
Rigtig god aften! :-)
Ej, piger! Det ser bare så farverigt og lækkert ud! Dem bliver jeg nødt til at prøve! :-)
http://www.johanneblog.dk
Det lyder godt, Johanne ;-)! Vi synes de var rigtig gode og mættede fint :) Vi håber du også kan lide dem!
Nu har jeg endeligt fået dem lavet til aftensmad i dag! Og de er super gode! Og de er jo også sunde, så de bliver helt sikkert lavet igen en gang i fremtiden! :)
Dejligt at høre Johanne :-)! Vi må også snart have gang i dem igen – de var så skønne :-)!!
Nøj hvor er de bare genialt gode! Det er helt vildt :-) Jeg lavede en kødsovs med løg, hvidløg, oregano og porre også puttede jeg spinat i. Det kan varmt anbefales! :-) Tak for den lækre opskrift!
Tusind tak for din søde kommentar Sofie :)!! Vi må snart lave dem igen ;)