Der findes ikke noget bedre end en lille snack til en lun aften med et glas kold øl, vin eller drink. Vi elsker at snack’e og har ofte lavet soya mandler, hvis vores nødder skal piftes lidt op. Denne her er en anden variation, som er mindst ligeså god. Den fungerer rigtig godt, hvis man har forskellige nødder liggende, der lige skal spices lidt op. Vi har ristet mandler og cashewnødder på en pande med en blanding af flere forskellige krydderier og en anelse honning. En skøn kombination, der kan bruges til mere eller mindre alle nødder. Hvis man ikke gider alle de forskellige krydderier kan man også anvende nogle af de færdige krydderi blandinger som f.eks. all-around, cajun eller tandori, men prøv jer lidt frem ift. hvor meget der skal tilsættes, det er jo en smags sag. Vi glæder os til flere sommeraftener hvor de her nødder helt sikkert skal nydes til et glas kold rosé – mums! Hvis man mangler ekstra knas i en salat, vil de her nødder også være helt perfekte.
Ingredienser (2,5 dl nødder)
2,5 dl nødder (vi tog mandler og cashewnødder)
1 tsk spidskommen
1/2 tsk stødt ingefær
1/4 tsk cayenne peber
1 tsk tørret basilikum
1 tsk stødt koriander
2 spsk honning
- Rist først nødderne kort på en tør varm pande
- Tag panden af varmen og tilsæt alle krydderierne – rør godt rundt
- Tilsæt honning og sørg for at alle nødderne bliver dækket af honning
- Fordel nødderne på et skrærebræt, ikke i for mange klumper og lad dem køle af (pas på, de bliver virkelig varme!)
- Når nødderne er kølet af, kan de skilles mere fra hinanden, hvis det er helt umuligt, kan man bruge en kniv
No Kommentarer