Som børn elskede vi ristaffel, og vi gør det skam stadig vi har bare ikke lavet det selv siden vi flyttede hjemmefra. Hvilket faktisk er en kæmpe fejl. Det smager jo hammer godt og så kan man putte alt det på man elsker. Vi lavede det som afskedsmiddag til vores lillebror der er taget 3 mrd. på tur i USA – mega snyd i øvrigt!! Det er meget nemt at lave til større forsamlinger, da forberedelserne egentligt ikke er så meget andet end at skære ud, koge ris og lave en kylling med lidt sauce. Vi lavede vores ristaffel med et lille indisk twist, da vi også serverede naanbrød til. Alle grøntsager, osv. kan nemt skæres ud i god tid og brødene lavede vi dagen inden og lunede dem blot en smule inden middagen.
Ingredienser (6 pers.)
Kyllinge sauce
2 spsk kokosolie
2-3 løg i skiver
2 fed hvidløg, hakket fint
2-3 spsk karry
1 tsk chiliflager
140 g tomatpuré
400 ml grøntsagsbouillon
400 ml kokosmælk
1300 g kylling (vi brugte kyllingebryst)
- Steg løg og hvidløg i kokosolie
- Tilsæt karry, chiliflager samt tomatpuré og bland
- Tilsæt bouillon samt kokosmælk og smag til med salt og peber – lad det gerne stå og simre indtil kyllingen tilsættes
- Skær kyllingen i strimler og tilsæt den 15-20 min inden servering, hvor det skal koges færdigt
Naanbrød (16 små)
25 g gær
1/2 tsk salt
0.25 dl vand
1 tsk sukker
1 dl mælk
1,25 dl creme fraiche
1 tsk bagepulver
50 g rugmel
250 g hvedemel
- Opløs gæren i vandet sammen med salt og sukker – lad det gerne stå i 5 min
- Tilsæt mælk, creme fraiche og bagepulver og bland
- Rør rug- og hvedemel i og lad dejen samle sig godt
- Stil den til hævning et lunt sted i 30-60 min
- Del dejen i 16 lige store dele, rul alle ud til en tynd pandekage og bag dem på en medium varm pande – de skal være godt gyldne på begge sider
Tilbehør
750 g ris, kogt efter anvisning på pakken
Peanuts
Blegselleri
Sukkerærter
Rosiner
Kokosflager
Bananer
Forårsløg
Spirer
Avocado
4 Kommentarer
Jeg elsker STADIG ristaffel. Og lige i denne årstid med konfirmationer minder det mig om, at det var mit valg til menuen dengang jeg for (MANGE) år siden blev konfirmeret =)
Ej hvor sjovt – og en lidt utraditionel menu ;-)
Rigtig god mandag til dag!
Det ser super lækkert ud! Jeg har planer om at lave det til min fødselsdag i morgen, og jeg skal bare lige høre om jeg har forstået det rigtigt. Kødet skal ikke brunes eller noget inden det kommes i resten?
Tusind tak og hvor lyder det som en mega god ide :) vi brunede det ikke inden, men man kan sagtens gøre det hvis man vil :) rigtig god fødselsdag og tillykke !