RICOTTABOLLER MED SPINAT –
Forret, Hovedretter, Snacks, Tilbehør, Vegetar

RICOTTABOLLER MED SPINAT

Som i nok har fundet ud af via bloggen, kan vi rigtig gode lide kombinationen af spinat og ricotta. Udover ricotta og spinat indeholder disse kugler også forskellige krydderurter fra vores urtehave, bl.a basilikum, purløg, persille og mynte. Vi nyder at vores urtehave stadig lever og prøver at komme de friske krydderurter i alt hvad vi laver – man skal jo tage noget, før at der kan vokse noget nyt op ;-). Ricotta/spinat bollerne serverede vi oven på en salat, der egentlig bare bestod af salat, avocado og mango, men som stadig smagte rigtig godt! Vi har lavet nogen der minder lidt om dem før, disse har bare en sprød skorpe, da de er blevet vendt i æg og derefter rasp. De er blevet bagt i ovnen, men man ville også sagtens kunne friturestege dem. Tilbehør som ovnbagte kartofler ville også sagtens kunne gå til dem :)

 

Ingredienser (til 7 boller):

Inspiration: fashionflavorscooking
250 g ricotta ost
1 æg
100 g rasp
120 g friske spinatblade
1 håndfuld (10 g.)forskellige krydderurter – vi var i “urtehaven” og finde purløg, basilikum, mynte og persille
Salt og peber

  1. Hæld kogende vand over de friske spinat blade og lad dem stå i 1 mins tid. Lad dem dryppe godt af indtil alt vandet er ude
  2. Hak de forskellige krydderurter og spinaten fint
  3. Bland ricotta ost, urter, spinat blade og parmasan godt sammen i en skål til en fast masse
  4. Lav 2 skåle, 1 med rasp i og en hvori ægget slås ud og røres ud med en gaffel
  5. Dan små kugler af ricotta blandingen med en diameter på ca. 5 cm.
  6. Læg først kuglerne i æg og rul dem derefter rundt i raspen
  7. Læg alle kuglerne på et stykke bagepapir på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader indtil de er gylden brune – ca. 25-30 min.
tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply frk. sveske 29 maj, 2012 at 08:34

    Uhm, de ser lækre ud!
    Endnu en gang tak for skøn inspiration ;-)
    – frk. sveske

    • Reply Laura og Christine 29 maj, 2012 at 22:24

      De var smadder lækre! Og det var da så lidt :) vi er meget glade for, at du kan lide opskrifterne vi lægger ud

  • Reply monsterscircus 29 maj, 2012 at 09:49

    Ej hvor ser de ualmindeligt gode ud! Det er også bare en skøn blanding, så det må være en spise, der bringer engle sang med sig! Ha en dejlig start på ugen.

    • Reply Laura og Christine 29 maj, 2012 at 22:24

      Du har helt ret ;) – de smagte rigtig godt! Du må også have en dejlig uge :)

  • Reply Cathrine Curting 30 maj, 2012 at 01:38

    Mmh, det ser super lækkert ud! Og ikke mindst sommerligt ;)

    /FrkCurting

    • Reply Laura og Christine 30 maj, 2012 at 07:51

      JA nemlig – dejlig friske farver og rigtig sommerligt :)
      Ha en dejlig dag.

  • Reply Anne au Chocolat 30 maj, 2012 at 10:08

    Uhm, dem gad jeg godt spise til min aftensmad! :-)

    Kh Anne

  • Reply Dina 19 juni, 2013 at 20:48

    Mums, de ser lækre ud. Bliver de sprøde i ovnen? Jeg tænkte de kunne bruges som en velkomst snack..

    • Reply Twin Food 19 juni, 2013 at 22:23

      Raspen er med til at gøre dem sprøde, men vi ved ikke om de bliver sprøde nok til at kunne gå som en snack – men du kan jo altid prøve, så kan det være gæsterne skal have en ekstra serviet ;-)

    Skriv en kommentar