PIZZA MED MASCARPONE, PULLED AND & FRISK GRØNKÅL –
Bagværk, Pizza

PIZZA MED MASCARPONE, PULLED AND & FRISK GRØNKÅL

julepizza

Vi kører som i nok ved adventskonkurrencer her på bloggen og har lige nu gang i en hvor man kan vinde masser af lækkerier! I vores første adventskonkurrence uddelte vi 3 stk. af vores nye kogebog, der hedder “Vi elsker pizza” – som jo som navnet så fint siger KUN handler om pizza og alle de skønne muligheder man har når man skal lave pizza! I konkurrencen bad vi Jer om at beskrive jeres bud på en julepizza og der var simpelthen så mange gode forslag! Vi miksede lidt og kommer her med vores første bud på en julepizza, som vi allerede er lidt trætte af ikke er med i bogen!

På vores første julepizza har vi puttet pulled and, frisk grønkål, granatæblekerner og hakkede valnødder. Saucen på pizzaen er mascarpone, som fungerer super fint! Pizzaen er lidt et projekt, hvis man selv skal ud og lave pulled and fordi det tager 2 timer – vi har skrevet opskriften nedenfor. MEN så kan man jo bruge resterne fra anden, man spiste juleaften og så er det jo pludselig ikke så slemt. Bunden bager vi kun med mascarpone og så kommer fyldet på efter bagning, så hvis man har ande-rester, er det en god idé lige at varme dem på en pande inden.

Pizzabunden her, er fra en sjovt bloggerevent hos Rossopomodoro – vi var med i deres Pizza Master Class, hvor vi lavede vores egen dej! Vi tog vores med hjem og puttede den i fryseren og det er altså den, der har været i brug her. Dejen nedenfor er den klassiske dej fra vores bog, som altid fungerer for os!

.. og hvis nu i går og mangler julegaven til ham/hende, der bare elsker at lave pizza så kan man finde bogen lige her !

Ingredienser (2 stk. 30 cm)

Dej

10 g gær

2 1/2 dl vand

1 tsk sukker

2 tsk salt

1 spsk olie

350-400 g hvedemel

 

1 1/2 – 2 dl mascarpone

 

Til toppen

pulled and (se opskrift nedenfor)

frisk grønkål

granatæblekerner

hakkede valnødder

  1. Først laves dejen, som gerne må laves dagen før – her kan den opbevares i køleskabet og tages ud 1-2 timer inden brug, så det lige liver op igen
  2. Rør gæren ud i vandet i en skål sammen med sukker, salt og olie
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord eller på maskine
  4. Dejen skal æltes godt i min. 10 minutter – den skal føles glat og elastisk
  5. Del dejen i 2 klumper og form dem til kugler
  6. Læg kuglerne på et bræt og pensl dem gerne med lidt olie, så man undgår at overfladen bliver tør
  7. Lad dejen hæve i minimum 2 timer (men gerne natten over)
  8. Efter hævning ligges de to klumper på et meldrysset bord og trykkes ud med hænderne til bunden er så tynd som ønsket – man kan nemt strække dejen ud ved at tage den lidt op i hænderne
  9. Put mascarponen på bundene og bag den i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter indtil den er gylden og sprød
  10. Fordel and, grønkål, granatæblekerner og valnødder på toppen inden servering

 

Pulled and

190 g andebryst

2 spsk brun farin

1/2 tsk tørret rosmarin

1/2 tsk stødt ingefær

1 tsk paprika

1 tsk salt

peber

  1. Dup andebrystet tørt med lidt køkkenrulle og steg det 2 minutter på en varm pande (skindsiden nedad), og gør herefter det samme på den anden side
  2. Bland brun farin, tørret rosmaring, stødt ingefær, paprika, salt og peber sammen til en tør rub
  3. Tag det stegte andebryst af panden, put det i et ovnfast fad og fordel den tørre rub godt ud over på alle sider
  4. Dæk fadet til med sølvpapir og lad steg det i ovnen i ca. 2 timer ved 145 minutter (andekøddet skal kunne rives fra hinanden med gafler).
  5. Riv alt andekødet fra hinanden og bland det godt i fadet med den overskydende marinade i fadet

pizza-groenkaal

pulled-and-pizza

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Linea 13 december, 2016 at 15:25

    Hold nu op, den ser lækker ud!
    Den kommer på min to-do-inden-jul! ?

    • Reply Twin Food 13 december, 2016 at 19:14

      Ja ikke? Vi elsker den allerede!
      Og perfekt til ande-rester :-)

    Skriv en kommentar