Disse lækre pandekager fik vi til dessert en aften. De er nemme at lave og får en dejlig fluffy konsistens. Vi spiste dem med flormelis og en jordbærsauce, med frosne jordbær fra fryseren.
Ingredienser til pandekagerne:
275 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 tsk salt
50 gram sukker
2 æg (skilt i blommer og hvider)
1 dl creme fraiche
3 dl mælk
50 gram smeltet smør
- Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, salt og sukker i en skål.
- Rør æggeblommerne, creme fraiche, mælk og den smeltede smør i ‘mel blandingen’. Pisk det sammen med et piskeris
- Pisk æggehviderne grundigt i en skål for sig, til der dannes små toppe.
- Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.
- Hvis dejen synes for tyk kan man komme til ekstra mælk i, og omvendt hvis man synes den er for tynd, kommes lidt mere mel i.
- Alt efter hvor store man vil have pandekagerne, puttes dejen på panden. Vi tog ca. 1 dl dej til en pandekage.
- Steg dem på panden til de er gyldenbrune på begge sider. Et godt tip, er at pandekagerne får en masse små bobler på oversiden når de er klar til at blive vendt.
Jordbærsauces:
ca. 2 dl frosne jordbær
2 spsk sukker
1/2 dl vand
Bland de tre ingredienser sammen i en gryde. Når jordbærerne er ved at være bløde, blendes det sammen til en lækker sauce.
Vi fik ca. 14 store pandekager
1 Kommentarer
Uhm, det ser godt ud!