NEM RABARBERMARMELADE –
Dip/Salsa, Morgenmad

NEM RABARBERMARMELADE

Vi havde lidt rabarber tilovers fra rabarberkagen, som bestemt ikke skulle gå til spilde! Vi snakkede lidt om, hvad vi kunne tænke os at lave ud af dem. Der blev talt både om rabarberkompot og marmelade, som vi faktisk næsten vil tro smager ens – så et eller andet sted var det nok lidt ligegyldigt hvad vi valgte at lave :-) Det blev til marmelade, som vi fik lavet i løbet af en halv time – vi var selv ret overrasket over, hvor hurtigt det egentlig tog at lave en marmelade. Det lyder som noget der tager lang tid, hvor bærrene skal simre i en gryde i mange timer – der har vi vist overvurderet det lidt, hvert fald i forhold til denne opskrift. I marmeladen kom der udover rabarber også korn fra 1/2 vaniljestang, lidt sukker og vand. Vi kom ikke så meget sukker i, da de rabarber vi havde, var temmelig søde – vi kan heller ikke lide, at marmeladen er for sød. Den egner sig perfekt til en bolle med ost og derudover kan man også sagtens komme det på sin yoghurt til morgenmad, det giver et lækkert frisk pift. Man ville selvfølgelig også kunne bruge det som en kompot og lave en rabarbertrifli – noget vi helt sikkert kommer til at lave til dessert på et tidspunkt :)

 

Ingredienser (1 mellem glas – ca. 250 ml):
200 gram rabarber
korn fra 1/2 vaniljestang
1 spsk vand
80 gram sukker

 1. Skyl rabarberstilkene grundigt og skær dem ud i mindre stykker (ca. 1 cm). Flæk vaniljestangen og tag kornene ud af den ene halve vaniljestang
 2. Kom alle ingredienser i en gryde og lad det simre ved svag varme i ca. 10 min.
 3. Når rabarberne er ved at være bløde i det, tages gryden af varmen
 4. Lad massen køle lidt af, inden det hele hældes over i et glas
 5. Opbevar glasset i køleskabet
tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

 • Reply Marian N. Larsen 8 maj, 2012 at 12:06

  Jeg har slet ikke fået lavet dejlige ting med rababer i år! Og jeg ELSKER ellers de lange røde stængler. MUMS. Jeres marmelade ser helt fantastisk ud… måske jeg skal kaste mig ud i det i næste uge når jeg er hjemme i mit nye køkken igen!

  • Reply Laura og Christine 8 maj, 2012 at 18:34

   Ja samme her, det er bestemt ikke sidste gang vi har lavet noget med dem i år ;) Synes helt sikkert du skal kaste dig ud i det, denne her er virkelig nem og så smager den bare såå godt!

 • Reply JOSE ET CHRIS 8 maj, 2012 at 22:07

  Hvor gør I det altså godt piger! Hatten af! :-) Og hvor ser den lækker ud, der er intet som rabarbermarmelade eller kompot på yoghurten!

  Chris

  • Reply Laura og Christine 9 maj, 2012 at 08:01

   Hej Chris! Tusind tak, hvor er du sød!Den kom selvfølgelig også på yoghurten i morges!
   Ha en god dag :-)

   Laura & Christine

 • Reply Gitte 8 maj, 2012 at 22:17

  Så, er rababermarmeladen afprøvet – mmm den smagte lækkert på yoghurt og med müsli knas. Tak for den dejligt nemme opskrift.

  • Reply Laura og Christine 9 maj, 2012 at 08:03

   Hej Gitte! Dejligt at du også kan lide den – den er nemlig så nem og lækker som et ekstra pift på morgenmaden :-)

  • Reply Gitte 9 maj, 2012 at 13:47

   Håber det er ok, jeg lige postede om marmeladen på min blog – selvfølgelig med link til jeres dejlige madblog og opskrift : )

  • Reply Laura og Christine 9 maj, 2012 at 15:50

   Det er helt iorden, Gitte :) – og tak!

  Skriv en kommentar