Dengang vi læste, og selv stod for vores madpakker, havde vi altid fryseren fuld af ting, som ville pifte madpakken med sammenklapperen bare en anelse op. Det er sjældent at vi laver disse ting til fryseren nu, da vi begge har arbejde, hvor der tilbydes frokostordning.
Det er selvfølgelig en kæmpe lettelse, ikke at skulle stå og lave madpakke aftenen eller morgenen inden, men det betyder også, at vi ikke har så mange lækre ting i vores fryser mere, som vi kan spise i weekenden ;-).
Lige nu er der dog nogle af disse lækre mini pirogger i fryseren og de sidste bliver nok spist i morgen. De er perfekte til madpakken, små og lækre. Vi har lavet dem med kødfyld, men man kan sagtens lave dem bare med fyld af grøntsager.
Ingredienser (8 stk.)
200 g hvedemel
100 g grahamsmel
110 g blødt smør
1 æg
3/4 dl vand
1 spsk eddike
æg til pensling
- Bland hvedemel og grahamsmel i en skål og smuldr den bløde smør i
- Lad smør og mel blive godt blandet og tilsæt ægget
- Tilsæt eddike og herefter vandet lidt af gangen indtil dejen er samlet – ælt den godt sammen
- Lad dejen hvile i 30-60 min. ved stuetemperatur og lav i mens fyldet
Fyld
1 rødløg
2 fed hvidløg
300 g hakket oksekød
150 g friske spinatblade
1 dl flødeost
salt og peber
- Skær rødløg og hvidløg i tern og svits det i en gryde med lidt olie
- Tilsæt oksekød og lad det blive brunt
- Tilsæt spinatblade og flødeost og smag til med salt og peber
- Rul dejen godt ud til den har en tykkelse på ca 1/2 cm
- Udstik 8 cirkler (med et glas), put fyld på den ene halvdel og saml piroggerne
- Hvis dej siderne ikke gider at samle helt, kan en smule vand hjælpe
- Pensl piroggerne med æg inden de bages i ovnen ved 200 grader i 10-15 min
4 Kommentarer
Hvordan tilbereder I dem? :-)
Det skulle meget gerne være kommet med, der var lidt problemer med indlægget :-)
Hvad er det for noget eddike i bruger? ☺️
Hej Katrine,
Det er bare helt almindeligt lagereddike :-)