Var det noget med nogle skønne kyllingespyd serveret med en lækker creme til aftensmad? Så synes vi at I skal prøve de her!! Kyllingen har ligget i en marinade bestående af en masse lækre krydderrier; karry, gurkemeje, persille og lidt spidskommen sammen med hvidløg og honning. Vi er ville med honning i marinader – det synes vi fungerer rigtig godt! Kyllingen har vi puttet på et par spyd og derefter grillet dem på vores grill – de kan også sagtens steges på panden!! Sammen med kyllingen har vi lavet en lækker creme af avocado, hytteost, mynte og lime – en lækker creme der kan bruges som dip/dressing til alle mulige retter, der passer godt med avocado :) Derudover er den også blevet brugt som smørelse på vores madpakkeboller!!
Ingredienser (6 spyd)
400 g kyllinge bryst
2 spsk olie
2-3 fed hakket hvidløg
1 tsk salt
1/2 tsk karry
1/2 tsk gurkemeje
1 spsk honning
en anelse spidskommen
Lidt peber og hakket persille
- Skær kyllinge bryst ud i mindre strimler
- Bland olie, hakket hvidløg, salt, karry, gurkemeje, honning, spidskommen, peber og persille godt sammen
- Put kyllingen i en frysepose sammen med marinaden og læg den i køleskabet (gerne et par timer og minimum 30 min.)
- Tag et par strimler kylling og put dem på grillspyd og grill dem godt gyldne på begge sider indtil kyllingen er stegt godt igennem
Avocadocreme
2 avocadoer
1-2 dl hytteost
5-7 mynteblade
Saft fra 1/2 lime
Lidt salt og peber
- Blend aloe ingredienserne til en ensartet, fin tyk masse
- Smag til og tilsæt mere mynte, lime, salt og peber efter behov
- Det er en god idé at lave cremen lige inden servering, så den ikke når at blive brun
4 Kommentarer
Uhm! det må jeg vist prøve at lave!
Det synes vi lyder som en god idé ;)!
Jeg bliver virkelig sulten af billederne, uhm
Godt at de virker på den måde ;)