FRISKE FORÅRSRULLER MED TUN OG LAKS –
Fisk, Indisk, Snacks

FRISKE FORÅRSRULLER MED TUN OG LAKS

tuns4

tuns2

Vi elsker friske forårsruller og har flere gange delt opskrifter her på bloggen (se bare her og her), denne udgave er dog ny og lidt mere præsentabel (synes vi i hvert fald). I stedet for at man kan se igennem rispapiret har vi her valgt at lægge tynde skiver agurker yderst, sådan at det kun er agurkerne man kan se. Som fyld i disse blev det til to slags fisk – en udgave med tun og en udgave med varmrøget laks, begge to virkelig gode! Udover fisken kom vi mango, avocado, sukker ærter, bønnespirer og røde ris i. I stedet for ris kan man sagtens bruge nudler eller helt undvære det – vi havde nogle røde ris liggende og tænkte at det ville være rigtig fint, når de blev skåret over. Vi spiste rullerne med soya og sød chilisauce. (Scroll down for english version)

Ingredienser (12-15 stk.)
12-15 blade rispapir
2 dl ris (koges efter pakkens anvisning)
1 agurk
1 mango
1 bakke sukkerærter
1 bakke spirer
1 avocado

2 ds tun blandet med omkring 1 dl skyr, smagt til med salt, peber og citron
1 pk varmrøget laks blandet med ca. 1 1/2 dl skyr, smagt til med salt, peber og citron

  1. Kog risene efter pakkens anvisning
  2. Halvér agurken i to og skær meget finde tynde skiver af begge stykker. Hvis ikke man ønsker at “rulle” dem i agurk kan det også snittes fint og tilsættes indeni i stedet
  3. Skær mango og avokado i tynde strimler
  4. Bland laks og tun med ingredienser i to forskellige skåle
  5. Når alle ingredienser er klar kan rullerne laves
  6. Lad et stykke rispapir ligge i et fad med vand i ca. 20 sek. hvorefter der kan puttes fyld i og rullen kan foldes sammen
  7. Fortsæt indtil der ikke er mere fyld eller rispapir :)

tuns3

tuns1

 

 

Fresh spring rolls with tuna and smoked salmon

Ingredients (12-15 pcs.)
12-15 pieces of rice paper
200 ml rice (boiled after instructions on the package)
1 cucumber
1 mango
1 tray sugar peas
1 tray sprouts
1 avocado

2 cans of tuna mixed with about 100 ml low-fat yoghurt, seasoned with salt, pepper and lemon juice
250 g smoked salmon mixed with approx. 150 ml low-fat yoghurt, seasoned with salt, pepper and lemon

  1. Cook the rice according to package instructions
  2. Cut the cucumber in half and cut some very thin slices. If you do not want to “roll” them in cucumberr you can also chop them finely and add them inside instead
  3. Cut the mango and avocado in thin slices
  4. Mix the salmon and tuna with the ingredients (from above) in two separate bowls
  5. When all the ingredients are ready – make the rolls
  6. Leave one piece of rice paper in a bowl of water for 10-20 sec. Then add the filling and fold the spring rolls
  7. Continue until there are no more filling or rice paper :)
tidligere indlæg næste indlæg

9 Kommentarer

  • Reply Anna-Nathalie 19 marts, 2014 at 11:07

    Amnam! Ser lækkert ud!

    • Reply Twin Food 20 marts, 2014 at 15:10

      De var super gode!! :)

  • Reply Lavender 19 marts, 2014 at 18:20

    That looks absolutely wonderful!

    • Reply Twin Food 20 marts, 2014 at 15:10

      Thanks :)!

  • Reply Gina 20 marts, 2014 at 15:11

    Wow, love the smoked fish! I wsh it was more available here, because I’d make this in a heartbeat!

    • Reply Twin Food 20 marts, 2014 at 15:14

      Smoked fish is so delicious – we love it too! :)

  • Reply NatasjaS/BlogLiebling 20 marts, 2014 at 18:58

    Nuj de ser gode ud :) Dem kunne jeg godt lige spise til aften :P HAPS!

    • Reply Twin Food 24 marts, 2014 at 07:58

      Prøv dem – de er bare så gode :)!

  • Reply NYTÅRSMENU: 20 SKØNNE FORETTER – 3 februar, 2019 at 18:33

    […] 19. FRISKE FORÅRSRULLER MED TUN OG LAKS […]

  • Skriv en kommentar