FLANKSTEAK MED ET BRASILIANSK TWIST –
Hovedretter, Kerner/bulgur, Salater, Uncategorized

FLANKSTEAK MED ET BRASILIANSK TWIST

Nespresso_twin-food.1

Vi fik for et par uger siden en ret sjov udfordring. Vi kan godt lide de udfordringer, hvor vi virkelig skal gå og tænke et par dage og det må man sige vi skulle her. Udfordringen kommer fra Nespresso, hvor vi fik besked på at udvikle en hovedret, hvori deres nye kapsel med kaffe fra Brasilien skulle indgå. Derudover skulle der også være brasiliensk tema, så vi startede med at prøve at få et overblik over det brasilianske køkken. Det er ikke nemt skal vi hilse og sige. Faktisk er det her andet forsøg i en hovedret. Vi prøvede først med en fiskeret, men hold nu op hvor smagte det dårligt, så det ville vi nødig servere igen. Vi gik over til kødet og fik også lavet en lækker salat med en kaffe vinaigrette og en kaffeskum. Hele konkurrencen er i fuld gang og der er en rejse til Brasilien på højkant, så vi vil MEGA gerne vinde. Hvis i har lyst til at hjælpe skal i bare klikke ind lige her HER (PS. man har en stemme pr. dag, så det er bare med at give den gas ;-)) I og med at i nu hjælper os vil vi gerne give en af jer søde læsere mulighed for at blive forkælet med en lille nespresso overraskelse. Vi udlover nemlig én af deres skønne kaffemaskiner.

I mulighed for at vælge enten

1 Citiz kaffemaskine

eller

1 Citiz kaffemaskine + milk maskine (integreret)

Alt hvad i skal gøre for at være med er at skrive i kommentarfeltet hvilken maskine en af de to muligheder i vil have og farve. Og derudover må i selvfølgelig meget gerne gå ind og ..

stemme på os.

De to maskiner og farver kan ses her. Vi trækker en vinder lørdag d. 10. September kl. 10. Den opskrift, som vi deltager med i konkurrencen kan ses lige nedenfor.

Nespresso_twin-food.2

Flanksteak med Braziliensk kaffe

Ingredienser (2 personer)

250 g flanksteak eller ligende krydret med salt og peber

250 g kogte sorte bønner

100 g bøgehatte

 

  1. Steg eller grill kødet let på begge sider til det har en sprød skorpe. Det skal gøres ved høj varme, så kødet forbliver rødt i midten
  2. Lad kødet hvile i 15-20 min.
  3. Kog bønnerne i let saltet vand efter anvisning på posen
  4. Steg bøgehattene brune i smør på en pande – ikke mere end et par minutter

 

Sprød salat med kaffe vinaigrette

150 g blandet salat, urter og spirer – krølsalat, solsikkespirer, ærtespirer, koriander eller ligende.

½ spsk fint hakket koriander

1 frisk chili, hakket fint

1 spsk olivenolie

Saft fra ½ lime

½ – 1 spsk honning

½ spsk eddike

3-4 spsk frisk kaffe, 1 kapsel lavet som espresso shot

  1. 1. Bland den hakkede koriander, hakket chili, olivenolie, limesaft, honning eddike og kaffe rigtig godt sammen.
  2. Smag til om der skal justeres og tilsæt evt. mere kaffe, honning, lime eller honning
  3. Fordel kaffe vinaigretten over de friske urter, spirer og salat

 

Kaffeskum

1 dl fløde

5 spsk frisk kaffe, 1 kapsel lavet som espresso shot

5 g 100 % chokolade

Lidt salt

  1. Varm fløden op og tilsæt chokolade, kaffe og salt
  2. Lad chokoladen smelte og smag til
  3. Skum fløden med en stavblender

 

Indlægget er lavet i samarbejde med Nespresso, opskrift, meninger og billeder er vores egne, hvor andet ikke er angivet

tidligere indlæg næste indlæg