DRØMMEKAGE MED CHOKOSTYKKER OG KAFFEFYLD –
Bagværk, Desserter, Søde sager

DRØMMEKAGE MED CHOKOSTYKKER OG KAFFEFYLD

drømme3

Så kan man vidst godt sige at sommeren så småt er begyndt at kigge frem, vejret skulle i hvert fald her i Aarhus blive super skønt i dag! Vi har bragt lidt sommer til lejligheden med denne her dejlig svampede drømmekage, som vi har twistet en lille smule! Kagen blev lavet, da Laura havde lovet at tage kage med på uni i fredags – heldigvis var folk vilde med den :-) Den oprindelige opskrift er fra Amo’s kogebog, hvor vi har ændret lidt på mængderne, tilsat chokolade til dejen og kaffe til glasuren – ikke en særlig stor ændring, men bestemt en ændring man burde prøve, hvis man kan lide kaffe! En lille variation til den klassiske drømmekage, som stadig har smag og konsistens som den man kender fra sin barndom.

 

Ingredienser (bradepande 25 x 35 cm)

Dej
4 æg
200 gram sukker
50 gram smør
270 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljepulver
2 dl mælk
200 gram mørk chokolade

 

  1. Pisk æg og sukker luftigt
  2. Smelt smør i mikroen og bland det med mælk – bland dette i ægge/sukker massen
  3. TIlsæt bagepulver, vaniljepulver og mel
  4. Hak chokoladen og vend den i dejen
  5. Bag kagen ved 180 grader i ca. 25 minutter (lav fyldet imens)

 

Fyld

120 gram smør
2 tsk instant kaffe opløst i 1/2 dl varmt mælk
200 gram brun farin
100 gram kokosmel

 

  1. Smelt smør (i mikroen) og bland det sammen med brun farin, kokosmel og kaffen opløst i mælk
  2. Smør fyldet over kagen efter de 25 minutter i ovnen og giv den yderligere 8 min ved 180 grader
  3. Lad kagen køle af og skær den ud i mindre stykker

drømme1 drømme2

 

tidligere indlæg næste indlæg

20 Kommentarer

  • Reply Christina 5 maj, 2013 at 11:12

    Den lyder lækker! Næste gang lysten til drømmekage melder sig (og det sker jo i ny og næ!) må jeg prøve denne version. Jeg bagte en version med chokolade bund og kokos-karamel topping tidligere på året, den er bestemt også et forsøg værd hvis man søger lidt forandring til den klassiske drømmekage :)

    http://cupcakesandmore-cj.blogspot.dk/2013/04/chokoladekage-med-kokos-karamel.html

    • Reply Twin Food 5 maj, 2013 at 22:33

      Uhm din version lyder også super lækker, Christina :-)! Kokos er bare rigtig lækkert som “glasur”!

  • Reply Emilie 5 maj, 2013 at 11:31

    Ej! Hvor ser det uretfærdigt lækkert ud – åh kunne spise kage hele tiden! :D

    //Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 5 maj, 2013 at 22:34

      Den følelse kender vi godt, Emilie ;) Vi har desværre ikke mere tilbage af denne her skønne kage!!

  • Reply Gitte 5 maj, 2013 at 21:00

    Den ser godt nok lækker ud :) Hvad str form har I brugt ? Mange tak for mange gode opskrifter :)

    • Reply Twin Food 5 maj, 2013 at 22:35

      Tusind tak, Gitte! Det var en kvadratisk form, der var ca. 27 x 27 cm. :)

  • Reply Rikke 7 maj, 2013 at 08:25

    Hmm… Elsker drømmekage og sikke lækkert det lyder med tilsat kaffe og chokolade. Det skal jeg helt sikkert prøve. Det kunne let blive en ny favorit:)

    • Reply Twin Food 7 maj, 2013 at 20:38

      Det var så lækkert Rikke! Det gjorde på ingen måde den traditionelle drømmekage dårligere – det er godt at man kan varierer lidt, så bliver man virkelig aldrig træt af drømmekage (ikke fordi vi tror det nogensinde kunne ske :-)) heh.

  • Reply SOMMERLIG DRØMMEKAGE | TWIN FOOD 17 juni, 2013 at 10:02

    […] lavet ud fra den ellers klassiske drømmekage, som vi i øvrigt også har lavet en variation af med kaffe og chokolade. Vi synes at det sprøde fyld med kokossmag er skønt og har her tilsat mindre sukker og smør i […]

  • Reply ingeborg Knudsen 28 august, 2013 at 20:10

    Hvor er de fine stentøjstallerkener i så tit bruger fra? :-)

    • Reply Twin Food 29 august, 2013 at 19:31

      Det er fra Würtz Form og kan købes hos H. Skjalm P. i København ;-)!

  • Reply Louise 9 april, 2014 at 17:21

    Pisker i mælkeblandingen i?

    • Reply Twin Food 9 april, 2014 at 21:11

      Nej, smør og mælk blandes sammen og vendes i æggemassen :)

  • Reply Helena 5 november, 2014 at 11:41

    Hvor mange personer er der ca til i en portion?

    • Reply Twin Food 5 november, 2014 at 17:36

      Bradepanden var ca. 25 x 35 cm :)

  • Reply Marie Jørgensen 18 januar, 2018 at 19:17

    Mums! Alle i familien ELSKER denne drømmekage, som efterhånden er blevet bagt mange gange. Lige nu står den endnu en gang i ovnen og dufter. I morgen er det nemlig mandens fødselsdag og han har “bestilt” den til at tage med på arbejde ?

    • Reply Twin Food 20 januar, 2018 at 16:37

      Kære Marie,
      Tak for din søde kommentar, det er vi bare så glade for at høre! Det er længe siden vi har lavet kagen selv, men måske vi også snart skulle sætte en over :-) Og stort tillykke med din mand i går – vi håber også kagen faldt i god jord på arbejdspladsen,

      KH

  • Reply SNURRER MED KOKOSFYLD – 15 december, 2018 at 08:35

    […] et twist af kaffe og chokolade og den er bare altid en sikker vinder! Opskriften kan I finde lige her, hvis I skulle have lyst til at […]

  • Reply Bettina 17 februar, 2019 at 11:28

    Minder meget om “den du ved nok” kagen. Har den være inspiration?

    • Reply Twin Food 17 februar, 2019 at 11:39

      Hej Bettina,
      Det er mange år siden vi har lavet opskriften, så det kan vi ikke præcist huske :-)
      Vi skriver at vi har fundet inspiration i Amo’s kogebog, det er muligt det er den kage du snakker om.

    Skriv en kommentar