Opskriften på disse kyllingeboller er nem, og husk at det ikke er faste ingredienser, men mere “ryd-op-i-kølskabet-ingredienser”. Derudover er de bagt i ovnen dvs. intet fedtet komfur! Farsen vi har brugt, er en kyllingefars med smag fra forårsløg, soltørrede tomater og lime. Vi er sikre på, at oliven også ville være meget lækre at tilføje til farsen. For at gøre bollerne lidt mere indbydende (vi synes godt “bagt” kyllingekød kan se lidt kedeligt ud) rullede vi bollerne i en crust af hakkede pistacienødder og mørke- og lyse sesamfrø. Crusten gav et ekstra sprødt bid til bollerne, som vi synes var rigtig lækkert! Til kyllingebollerne serverede vi en spidskålssalat med solsikkekerner og rosiner, hvor det hele blev vendt i hjemmelavet pesto – denne kombi kan klart anbefales!! Og så minder det lidt om, hvordan vi altid spiste fiskedeller da vi var små, der blev nemlig stort set også altid serveret en form for råkostsalat til :-)
Ingredienser (12 stk)
Kyllingefars
200 g kylling (fillet eller fars)
5 små forårsløg
10 soltørrede tomater
Skal 1/2 lime
1 æg
1 dl rugflager
1/2-1 tsk salt
Lidt peber
Crust
1 dl hakkede pistacienødder
1/2 dl sort sesam
1/2 dl lys sesam
- Kom alle ingredienserne til farsen op i en blender og blend til en ensartet masse
- I et fad eller en skål kommes crusten; hakkede pistacienødder og sesam
- Form små boller af farsen og kom dem op i fadet med sesam og pistacienødder
- Vend kuglerne godt rundt så de er helt dækket og kom dem på en bageplade med bagepapir
- Bag dem ved 200 grader i ovnen i ca. 15 min (tjek om de er færdigbagte, ellers giv dem lidt mere)
16 Kommentarer
Jeg har simpelthen tænkt på de kyllingeboller lige siden I postede det fine billede på Instagram :) De ser så indbydende ud med den flotte crust. Det må jeg snarest få afprøvet – mums! Virkelig en god idé piger :)
Hehe hvor er du sød Tine :)!
Lad os endelig høre hvad du synes ;)!
Rigtig god weekend!!
Guau! They look awesome! I want to cook them as soon as possible :)
Have a nice weekend!
Thanks Maria ;)!
Let us now what you think!!
Have a nice weekend
Nøj, de ser gode ud! Skal vist lige have prøvet om ikke de kunne være en værdig afløser til de kyllingefrikadeller med feta og soltørret tomat, som jeg har skamspist på det seneste.
Tusind tak :)!
Vi håber da de kan give lidt konkurrence ;)!
Kan man fryse dem uden at crusten falder af?
Det er ikke noget vi har prøvet, men mon ikke. Hvis du sørger for at lægge i en beholder uden at de sætter sig sammen burde det ikke være noget problem :)!
Nej hvad ser det bare lækkert ud!!!!!!!!!!!! :D Det skal jeg bare prøve!!!!
Tak – vi håber det bliver en succes ;)!
Hej, har netop prøvet opskriften – godt nok en lidt modificeret udgave – og de blev super lækre ;-) med resterne i køleskabet er næste uges madkrise umiddelbart afværget!
Hej Karen
Dejligt at høre, også at det lykkeds med lidt ændringer og at madkrisen er afværget ;)!
hej: de ser lækre ud :) kan man bruge andre nødder? f.eks. mandler
Ja det kan du sagtens, bare hak dem fint :)
Kan man bruge havregryn i stedet for rugflager? Og mon ikke man kan snige lidt chili og feta i, uden det gør noget ? :-)
Det kan du snildt, om det er havregryn eller rugflager spiller inden rolle, og jo mere smag, jo bedre! Feta kan jo spises til alt ;)