CRISPY KYLLINGEBOLLER –
Hovedretter, Kylling

CRISPY KYLLINGEBOLLER

crik2

Opskriften på disse kyllingeboller er nem, og husk at det ikke er faste ingredienser, men mere “ryd-op-i-kølskabet-ingredienser”. Derudover er de bagt i ovnen dvs. intet fedtet komfur! Farsen vi har brugt, er en kyllingefars med smag fra forårsløg, soltørrede tomater og lime. Vi er sikre på, at oliven også ville være meget lækre at tilføje til farsen. For at gøre bollerne lidt mere indbydende (vi synes godt “bagt” kyllingekød kan se lidt kedeligt ud) rullede vi bollerne i en crust af hakkede pistacienødder og mørke- og lyse sesamfrø. Crusten gav et ekstra sprødt bid til bollerne, som vi synes var rigtig lækkert! Til kyllingebollerne serverede vi en spidskålssalat med solsikkekerner og rosiner, hvor det hele blev vendt i hjemmelavet pesto – denne kombi kan klart anbefales!! Og så minder det lidt om, hvordan vi altid spiste fiskedeller da vi var små, der blev nemlig stort set også altid serveret en form for råkostsalat til :-)

 

Ingredienser (12 stk)

Kyllingefars

200 g kylling (fillet eller fars)

5 små forårsløg

10 soltørrede tomater

Skal 1/2 lime

1 æg

1 dl rugflager

1/2-1 tsk salt

Lidt peber

 

Crust

1 dl hakkede pistacienødder

1/2 dl sort sesam

1/2 dl lys sesam

 

  1. Kom alle ingredienserne til farsen op i en blender og blend til en ensartet masse
  2. I et fad eller en skål kommes crusten; hakkede pistacienødder og sesam
  3. Form små boller af farsen og kom dem op i fadet med sesam og pistacienødder
  4. Vend kuglerne godt rundt så de er helt dækket og kom dem på en bageplade med bagepapir
  5. Bag dem ved 200 grader i ovnen i ca. 15 min (tjek om de er færdigbagte, ellers giv dem lidt mere)

crik1

tidligere indlæg næste indlæg

16 Kommentarer

  • Reply Tine 12 september, 2014 at 11:00

    Jeg har simpelthen tænkt på de kyllingeboller lige siden I postede det fine billede på Instagram :) De ser så indbydende ud med den flotte crust. Det må jeg snarest få afprøvet – mums! Virkelig en god idé piger :)

    • Reply Twin Food 13 september, 2014 at 11:01

      Hehe hvor er du sød Tine :)!
      Lad os endelig høre hvad du synes ;)!
      Rigtig god weekend!!

  • Reply lunaresrubios 12 september, 2014 at 11:34

    Guau! They look awesome! I want to cook them as soon as possible :)

    Have a nice weekend!

    • Reply Twin Food 13 september, 2014 at 11:02

      Thanks Maria ;)!
      Let us now what you think!!
      Have a nice weekend

  • Reply PIXELS OG POESI 12 september, 2014 at 11:51

    Nøj, de ser gode ud! Skal vist lige have prøvet om ikke de kunne være en værdig afløser til de kyllingefrikadeller med feta og soltørret tomat, som jeg har skamspist på det seneste.

    • Reply Twin Food 13 september, 2014 at 11:02

      Tusind tak :)!
      Vi håber da de kan give lidt konkurrence ;)!

  • Reply Nicoline 12 september, 2014 at 17:04

    Kan man fryse dem uden at crusten falder af?

    • Reply Twin Food 13 september, 2014 at 11:03

      Det er ikke noget vi har prøvet, men mon ikke. Hvis du sørger for at lægge i en beholder uden at de sætter sig sammen burde det ikke være noget problem :)!

  • Reply Frida 13 september, 2014 at 13:00

    Nej hvad ser det bare lækkert ud!!!!!!!!!!!! :D Det skal jeg bare prøve!!!!

    • Reply Twin Food 14 september, 2014 at 09:19

      Tak – vi håber det bliver en succes ;)!

  • Reply Karen 14 september, 2014 at 18:42

    Hej, har netop prøvet opskriften – godt nok en lidt modificeret udgave – og de blev super lækre ;-) med resterne i køleskabet er næste uges madkrise umiddelbart afværget!

    • Reply Twin Food 14 september, 2014 at 19:56

      Hej Karen
      Dejligt at høre, også at det lykkeds med lidt ændringer og at madkrisen er afværget ;)!

  • Reply Heidi 19 oktober, 2014 at 18:30

    hej: de ser lækre ud :) kan man bruge andre nødder? f.eks. mandler

    • Reply Twin Food 20 oktober, 2014 at 14:17

      Ja det kan du sagtens, bare hak dem fint :)

  • Reply Signe 19 januar, 2015 at 10:38

    Kan man bruge havregryn i stedet for rugflager? Og mon ikke man kan snige lidt chili og feta i, uden det gør noget ? :-)

    • Reply Twin Food 21 januar, 2015 at 11:10

      Det kan du snildt, om det er havregryn eller rugflager spiller inden rolle, og jo mere smag, jo bedre! Feta kan jo spises til alt ;)

    Skriv et svar til Heidi Slet kommentar