Vejret der er over Aarhus for tiden, vil jeg kalde ægte suppevejr. Selvom solen nogle gange for lov at komme frem, er der en kold luft – rigtig efterårs-agtig og faktisk lidt hyggeligt. I søndags var mine forældre inde og spise og her blev denne cremede kartoffelsuppe lavet. Det gode ved suppe er, at de faktisk ofte er rigtig lette at lave – og så kan man proppe alle mulige grøntsager i. Jeg kom kun kartofler og lidt porre i denne og den havde en dejlig smag. Til suppen serverede jeg stegt bacon, som var bagt i ovnen i 12 minutter og brækket i mindre stykker – det fungerede rigtig godt til suppen. Derudover lavede jeg også nogle hvidløgs-knude-boller. Mængden af væske der tilsættes til denne suppe, afhænger selvfølgelig af, hvor tyk man ønsker den. Jeg kan godt lide at den er rimelig fyldig og tyk i det, men hvis man vil have den tyndere, kan man bare tilsætte lidt ekstra vand eller mælk.
Ingredienser (3-4 personer):
Inspiration: handletheheat
800 gram kartofler
500 ml vand
1 grøntsagsboullion terning
1 rødløg
1 porre
400 ml mælk
1 1/2 spsk mel
200 ml madlavningsfløde
Salt og peber
Til pynt: Ovnbagt bacon
- Skræl kartoflerne og brug en gaffel til at lave huller i kartoflerne
- Kom dem i en beholder, der tåler at gå i mikrobølgeovnen, og giv dem ca. 10 min på høj varme (tiden afhænger af hvor store kartoflerne er, mine var mellem størrelse)
- Skær løg og porre i mindre stykker
- Imens kartoflerne er i mikroovnen sauteres løg og porrer i lidt olie i en gryde
- Tilsæt vand og grøntsagsboullion – lad boullionen blive opløst
- Bland mel og 50 ml mælk og kom det i gryden – lad det komme op og koge i ca. 1 minut mens der røres rund
- Kom den resterende mælk i sammen med fløden
- Tilsæt kartoflerne og blend hele massen med en stavblender til ønsket konsistens
- Hvis den er for tyk tilsættes til mere vand eller mælk
- Smag til med salt og peber
10 Kommentarer
Uhm, der er nemlig lige præcis suppevejr – jeg har planer om tomatsuppe og ostebrød i aften, det er altid skønt.
– Anne
Det er også bare en sikker vinder – elsker ostebrød ;-)! Heh
Årh, det der kunne jeg godt spise lige nu – det er rigtig efterårsmad :)
Kig gerne forbi min giveaway: http://bykatinka.blogspot.dk/2012/09/harpleje-giveaway.html
bykatinka.blogspot.dk
Ja lige præcis! Jeg kigger forbi med det samme :)
Perfekt – så er der jo lige en opskrift til de dejlige efterårs aftener :) LÆkkert ser det ud :)
Lige præcis, man går aldrig galt med suppe når vejret er koldt og regnfuldt udenfor :)!
Mums! Det ser godt nok lækkert ud. :)
Tak Gitte, du kan tro den også smagte godt :-)!
er lidt i tvivl om hvad i mener under punkt 1 – med at man skal lave huller i kartoflerne?
og skal der vand med i beholderen når de skal i mikroovnen? :-)
Ja, der skal laves huller i kartoflerne med en gaffel, der skal slet ikke vand med i beholderen. Jeg synes også det lød underligt i opskriften, men det virkede fint, heh.. Hvis du er bange for det ikke virker, kan du bare koge kartoflerne normalt :-)