Det er sjældent at vi får boller i karry, men nogen gange skal der jo lidt forandring til. Vi kan rigtig godt lide boller i karry og synes helt klart at det er bedst når saucen er tyk og der er massere af boller :-)
Her serveres det med brune ris/fintsnittet hvidkål, æbler og karse til toppen.
Ingredienser
Brune ris
Et fintsnittet hvidkål
Kødboller
500 gram hakket kalv/svin
1 fint hakket løg
1 æg
1 dl mælk
2 dl havregryn
Salt + peber
- Bland alle ingredienser sammen og stil farsen på køl 1/2 times tid
- Tag farsen ud form bollerne.
- Hældt 1 liter vand i en gryde + en grønsagsboullion terning.
- Når vandet koger kommes de formede boller heri
- Giv ca bollerne 10-15 min, men tjek for en sikkerhedsskyld om de er færdige ved at tage en op og skær den over :-)
Sovsen
En klat smør
2 tsk karry
1 tsk gurkemeje (mest for farven)
2 store spsk mel
Et æble
Et løg
To fed hvidløg
En mild chili eller en tsk sød chilisauce
Vandet som bollerne har kogt i
- Hak løg og hvidløg
- Smelt smør i en gryde og tilsæt karry, gurkemeje og chilisauce – tilsæt løg
- Kom hvidløg og mel på panden og rør det godt rundt
- Kogevandet fra bollerne tilsatte vi lidt efter lidt mens vi rørte godt rundt. Vi puttede lidt jævner i for at få sovsen til den konsistens vi ville have den.
- Server med brune ris og fintsnittet hvidkål nederst, derefter sovs med kødboller og til slut æble of karse
No Kommentarer