BOLLER I KARRY –
Hovedretter, Kød, Ris

BOLLER I KARRY

bolk1

Det er sjældent at vi får boller i karry, men nogen gange skal der jo lidt forandring til. Vi kan rigtig godt lide boller i karry og synes helt klart at det er bedst når saucen er tyk og der er massere af boller :-)
Her serveres det med brune ris/fintsnittet hvidkål, æbler og karse til toppen.

 

Ingredienser

Brune ris
Et fintsnittet hvidkål

 

Kødboller
500 gram hakket kalv/svin
1 fint hakket løg
1 æg
1 dl mælk
2 dl havregryn
Salt + peber

 

  1. Bland alle ingredienser sammen og stil farsen på køl 1/2 times tid
  2. Tag farsen ud form bollerne.
  3. Hældt 1 liter vand i en gryde + en grønsagsboullion terning.
  4. Når vandet koger kommes de formede boller heri
  5. Giv ca bollerne 10-15 min, men tjek for en sikkerhedsskyld om de er færdige ved at tage en op og skær den over :-)

Sovsen
En klat smør
2 tsk karry
1 tsk gurkemeje (mest for farven)
2 store spsk mel
Et æble
Et løg
To fed hvidløg
En mild chili eller en tsk sød chilisauce
Vandet som bollerne har kogt i

 

  1. Hak løg og hvidløg
  2. Smelt smør i en gryde og tilsæt karry, gurkemeje og chilisauce – tilsæt løg
  3. Kom hvidløg og mel på panden og rør det godt rundt
  4. Kogevandet fra bollerne tilsatte vi lidt efter lidt mens vi rørte godt rundt. Vi puttede lidt jævner i for at få sovsen til den konsistens vi ville have den.
  5. Server med brune ris og fintsnittet hvidkål nederst, derefter sovs med kødboller og til slut æble of karse

bolk2

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar