Butternut squash sæsonen er startet, og det er bestemt ikke noget, som vi klager over. Vi er ret vilde med det lange græskar og dets mange retter, som det kan indgå i. Her er det et eksempel på en tilbehørs ret, hvor vi har brugt den ene ende af græskaret. Kernerne er blevet fjernet og græskaret er blevet bagt med spinatblade og æg og pyntet med feta – ret nemt og simpelt. Vi forestiller os også, at man kunne servere det til frokost eller på et brunch bord. Apropos brunch, har vi tilbragt weekenden sammen i København, hvor vi var forbi den hyggelige Cafe Alma og få brunch. Vi fik næsten valgt en af hver, af deres brunch retter, og det hele var simpelthen så lækkert :-) Hvis i vil se hvad vi fik, kan I tage et smut forbi vores instagram (@twinfood)!
Ingredienser (2 personer)
1/2 butternut squash (den ende med kerner)
Salt og peber
En lille håndfuld spinatblade
2 æg
Til servering: Feta
- Skær butternut squashen over, sådan at du står med den ende, hvori der er kerner
- Halver enden og fjern kernerne, tag evt. lidt ekstra kød med ud, så der er plads til et æg
- Skær riller med en kniv i squash kødet og skær lidt af bunden af, sådan at det står stabilt på en bageplade med bagepapir
- Kom salt og peber over butternut squashen og bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min
- Slå et æg ud i en mindre skål (så er det nemmere at styre)
- Kom lidt spinatblade i bunden og derefter hældes ægget ned i hullet
- Bag butternut squashed i yderligere 10-15 min (tjek undervejs at ægget er rimelig bagt)
- Vi pyntede med feta, men her kan man også sagtens bruge hytteost eller fx. avocado
No Kommentarer