A COFFEE MOMENT WITH TWIX –
Cookies, Desserter, Søde sager

A COFFEE MOMENT WITH TWIX

TWIX har bedt os om at lave nogle lækre opskrifter med TWIX og kaffe, og det synes vi selv, at er der kommet noget rigtigt lækkert ud af, som vi gerne vil dele med jer her. Grunden til kombinationen af netop TWIX og kaffe er, udover at det smager virkelig godt sammen, at TWIX nu kører en konkurrence, hvor I kan vinde en lækker espressomaskine. I kan læse mere om, hvordan I deltager konkurrencen lidt senere her i indlægget.

Med TWIX nye kampagne har vi sagt ja til at dele nogle af vores gode kaffeøjeblikke med TWIX, og vi håber I vil gøre det samme. Vi har mange kaffeøjeblikke i løbet af en dag, hvor der for det meste ryger en del kopper ned på arbejde. Det allerbedste er dog, når man derhjemme laver en rigtig lækker kop kaffe. Og så er det som om at kaffe aldrig kommer helt alene. Vi har gerne noget frugt, nogle nødder eller hvis nu vi virkelig skal forkæles, noget sødt. I vores kaffeøjeblikke med TWIX skal vi selvfølgelig forkæles. Vi har lavet to opskrifter, som både indeholder kaffe og TWIX og vi kan simpelthen ikke beslutte os for hvilken en vi bedst kan lide. Hvis man elsker kaffe og TWIX, så må I altså prøve de her opskrifter!! Og hvis I nu skulle finde på andre kaffeøjeblikke med TWIX så del dem endelig på instagram med #mycoffeemoment – så er i nemlig med i konkurrencen om en super lækker Delonghi® espressomaskine, kaffekopper fra Royal Copenhagen og selvfølgelig en masse TWIX.

Den første opskrift vil vi nok mene, egner sig mest til et eftermiddags kaffeøjeblik. Vi har taget vores yndlingscookies, fjernet nødderne og tilsat en ordentlig portion TWIX og et par skefulde stærk kaffe. Vi prøvesmagte selvfølgelig dejen inden den blev lavet til cookies (nok lidt for meget!), så vi var sikre på at den var god nok, hvis nu man skulle være i tvivl ;-) Når vi laver cookies kommer vi altid til at spise alt for meget af den rå dej, men hold nu op hvor smager det bare himmelsk. Opskriften på vores TWIX cookies med et twist af kaffe kan I finde nedenfor.

Den anden opskrift er nok lidt mere til en dessert eller et aften kaffeøjeblik. Vi har igen været omkring vores cookiedej, men i stedet for kun at holde os til den lyse har vi også lavet en mørk. Den mørke dej er med kakaopulver og stærk kaffe. Kagen er bygget op lidt a la en cheesecake, hvor den mørke cookiedej er i bunden. Ovenpå den har vi lagt masser af TWIX, lys cookiedej og selvfølgelig en cheesecake masse.

Desuden kan man indtil d. 31. finde en kode i TWIX, hvor man inde på www.winwithtwix.com kan deltage i en konkurrence omkring lækre kaffe og chokoladepræmier.

TWIX OG COOKIE CHEESECAKE BARS

Ingredienser (1 kage, fad ca. 20×20 cm)

ca. 10 TWIX

 

Cookiedej (2/3 laves til chokolade cookie dej)

360 gram mel

1 tsk salt

210 gram blødt smør

215 gram brun farin

170 gram sukker

2 tsk vaniljepulver

1,5 æg

1/2 tsk natron

1 tsk bagepulver

  1. Rør sukker, brun farin og smør godt sammen med en røremaskine
  2. Tilsæt æg og rør godt rundt igen
  3. Tilsæt salt, bagepulver, vaniljepulver, natron og mel – rør det sammen på lav hastighed (så der ikke er mel udover det hele) indtil massen er ensartet

 

Chokolade cookiedej

2/3 af cookiedejen lavet ovenfor

3 1/2 spsk stærk kaffe (expresso shot, nescafe, eller lign.)

2 spsk kakaopulver

 

  1. Bland den lyse cookiedej med kaffen og kakaopulver – smag gerne om der enten mangler mere kakao eller kaffe
  2. Fordel dejen i bunden af et smurt fad
  3. Fordel TWIX ovenpå og pres dem en anelse ned
  4. Tag halvdelen af den lyse cookiedej (resten skal på toppen) og fordel den imellem og ovenpå TWIX’ene
  5. Herefter hældes ostemassen over (se videre nedenfor)

 

Cheesecake top

250 g natural creme cheese

60 g sukker

1 æg

1/2 tsk vaniljepulver

 

  1. Pisk creme cheese, sukker, æg og vaniljepulver godt sammen til en let masse
  2. Hæld den over kagen og fordel til sidst lidt ekstra af den lyse cookie dej på toppen
  3. Bag kagen i ovnen ved 190 grader (alm. ovn) i 35-40 min. indtil toppen er gylden

 

TWIX COOKIES MED ET TWIST AF KAFFE

Ingredienser (10-15 cookies (afhængig af størrelse))

240 gram mel

3/4 tsk salt (hvis man godt kan lide de er salte, så kom 1 tsk salt i)

140 gram smør

145 gram brun farin

115 gram sukker

1 1/2 tsk vaniljepulver

1 æg

1/2 tsk natron

1 tsk bagepulver

150 gram TWIX

5 spsk stærk kaffe (espresso shot, nescafe eller lign.)

  1. Rør sukker, brun farin og smør godt sammen med en røremaskine
  2. Tilsæt æg og rør godt rundt igen
  3. Tilsæt salt, bagepulver, vaniljepulver, natron og mel – rør det sammen på lav hastighed (så der ikke er mel udover det hele)
  4. Vend hakket TWIX i dejen og smag herefter til med kaffen (hvis man har tålmodighed kan man lade dejen hvile i køleskabet i alt fra 1-72 timer)
  5. Lav klumper på en bageplade med god afstand, da de flyder meget ud
  6. Bag dem i ovnen ved 175 grader (over – undervarme) i ca. 12 min.
  7. Når de er færdige tages bagepapiret med cookies over på en rist – hvor de skal køle af i 10 min
  8. Tag derefter cookies’ne af og lad dem køle helt af på risten

 

Indlægget er lavet i samarbejde med TWIX, opskrift, meninger og billeder er vores egne. I kan læse mere om konkurrencebetingelser på: http://bit.ly/MyCoffeeMoment.

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar