Hos os er koldskål en ret fast spise når solen skinder. Vi elsker at spise det til aftensmad i solen på altanen – det er super nemt og dejlig friskt. I sidste uge stod den på menuen to dage og den ene af gangene kastede vi os ud i nogle hjemmelavede kammerjunker. Og fordælen hvor blev de gode – det kan altså virkelig anbefales at forsøge med nogle hjemmebagte – de indeholder formentlig også lidt mindre sukker end dem man køber. Med det sagt er de her også lavet med sukker og smør (vi har prøvet at spare på det) for at få den “rigtige” kammerjunke-fornemmelse – det er jo faktisk mere eller mindre er en lille kage ;)! Vi har brugt hvedemel, mandelmel og lidt grahamsmel for at gøre dem en anelse grove. De blev rigtig gode sprøde og mindede meget om konsistensen på “rigtige” kammerjunker. (Scroll down for english version)
Ingredienser (ca. 25 stk.)
70 g hvedemel
30 g mandelmel (kan erstattes af 30 g hvedemel)
40 g grahamsmel
30 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk bagepulver
25 g blødt smør
1 æg
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
- Tilsæt den bløde smør og lad det blive blandet godt med det tørre
- Slå ægget ud i og lad dejen samle sig – hvis den er for tør så tilsæt meget lidt vand ad gangen (det var ikke nødvendigt med yderligere vædde for os)
- Del dejen i to og rul hver ud til en tynd pølse med en diameter på ca. 1,5 cm.
- Skær pølserne i små stykker af 1,5 – 2 cm (afhængig af størrelse), rul dem til en kugle og pres dem lidt flade på et stykke bagepapir
- Bag kammerjunkerne i ovnen ved 170 grader i ca. 20 min. indtil de er gyldne og sprøde på toppen
- Lad dem afkøle inden de drysses over koldskålen
- Opbevar kammerjunkerne i en lufttætbeholder i 3-4 dage
SMALL BISCUITS
Ingredients (about 25 pcs.)
70 g of wheat flour
30 g almond flour (this may be replaced by 30 g of wheat flour)
40 g of wholemeal flour
30 g sugar
1 teaspoon vanilla powder
1/2 teaspoon cardamom
1/2 teaspoon baking powder
25 g soft butter
1 egg
- Mix all the dry ingredients together in a bowl
- Add the soft butter and mix well
- Add the egg – if it is too dry then add a little water (it was not necessary for us)
- Divide the dough in half and roll each out into a thin sausage with a diameter of approx. 1.5 cm.
- Cut the sausages into small pieces 1.5 – 2cm (depending on size), roll them into a ball and make them flat on a piece of baking paper
- Bake in the oven at 170 degrees for approx. 20 minutes. until they are golden and crispy on the top
- Let them cool before enjoying them
- Keep them in an airtight container for 3-4 days
No Kommentarer