Vi får ofte “rester” med hjem fra vores far når vi er på besøg og i sidste uge blev det til et knoldselleri. Det er ikke så tit vi har et knodselleri på lager og derfor søgte vi lidt rundt på nettet, for at se hvad det kunne forvandles til. Her faldt vi over en opskrift fra Louisa Lorang og fik eksperimenteret med de her lækre fritter. Knodselleri stængerne har fået en omgang panering (mel, æg og rasp) og blev derefter bagt sprøde i ovnen. Egentlign skulle fritterne friture steges, men det er vi ikke vildt fan af, så vi prøvede at lave dem i ovnen i stedet, og resultatet blev faktisk rigtig godt! Til fritterne lavede vi en paprikamayo. Fritterne går lækkert til fx kylling, frikadeller og kan også sagtens spises til fisk! (scroll down for english version)
Ingredienser (ca. tilbehør til 4 personer)
Fritter
1 knoldselleri hoved
3-4 æg
Mel (ca. 2 dl)
Rasp (4-5 dl)
Salt og peber
- Pisk æggene i en skål, kom mel i en anden skål og rasp i en 3. skål (i raspen kan man evt. komme kryderier hvis man ønsker sine fritter ekstra krydrede – vi kom bare salt og peber i blandingen)
- Skær knoldselleri hovedet i stænger
- Kom først stængerne i mel, derefter i æg og tilslut i raspen (prøv og brug en hånd til at røre ved det “våde” og en hånd til det tørre, så kan man næsten undgå at ende med et stort lag panering på fingrene ;))
- Læg fritterne på en bradepande
- Giv dem ca. 20 min i en 200 grader varm ovn (de skal være gyldne) og evt. lidt gril tilsidst for at give dem ekstra farve
Paprikamayo
2 spsk hellmanns mayo
2 dl skyr
2 spsk grovkornet sennep
3-4 spsk røget paprika
Salt og peber
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål
- Smag til med salt og peber
CELERIAC FRIES
Ingredients (4 people)
1 celeriac
3-4 eggs
Flour (about 200 ml)
Bread crumbs (400-500 ml)
Salt and pepper
- Beat the eggs in a bowl, come flour in another bowl and breadcrumbs in a third bowl (in the breadcrumbs you can add spices if you want the fries extra spicy – we just added salt and pepper in the them)
- Cut celeriac into fries
- First put the fries in flour, then in egg and at last in breadcrumbs
- Give the fries about. 20 minutes in a 200 degree oven (they should be golden)
6 Kommentarer
Omg…. hvor ser de lækre ud!!
– Bliver jeg da NØDT til at lave med en veninde en dag!:-)
Det lyder som en rigtig god idé, Sanne :)
Vi synes de var rigtig gode!
De her fritter med den mayo slog virkelig benene væk under mig. Det smager virkelig godt – jeg har nærmest været i ekstase to aftener over min aftensmad! TAK!
Dejligt at høre at vi ikke er de eneste der er stor fan ;)
Vi har harldigvis også planer om at lave dem igen snart :)
God dag!
Hvilken ret har i sat disse lækre fritter sammen med? Tror nemlig jeg vil lave dem i aften, men min fantasi rækker ikke så langt. Nogle gode ideer? :-)
Hej Emilie
Vi beklager hvis dette svar kommer lidt for sent, men vi håber du fik andet end blot knoldselleri fritter ;-)
Vi har serveret dem til både hjemmelavede burgere og kyllingespyd
KH