Denne her skønne frittata blev lavet en dag herhjemme, hvor skoledagen var kort. Der var tid og lyst til en lidt anderledes frokost end den normale madpakke bolle og med lidt rester i køleskabet blev udfaldet rigtig godt. Vores frittata består af kartofler, æg, ærter og tomat pyntet med lidt forårsløg og bønnespirer – en rigtig sommer-agtig frokost. Selvom vejret ikke er helt så sommeragtigt i dag kunne det jo være at nogle af Jer lå inde med lidt rester fra middagen i går, som i kunne spises i en frittata i dag til frokost. Med et stykke ristet rugbrød og en smule kød kunne det også nemt være et aftensmåltid til lidt flere personer :)
Ingredienser (1 lille pande)
5 små kartofler
4 æg
2 spsk creme fraiche
1 tsk sennep
1 dl ærter
1 tomat skåret i skiver
Salt og peber
Til toppen: forårsløg, spirer og lidt rødløg
- Kog kartoflerne møre (ca. 15 min.) og skær dem i skiver
- Bland æg, creme fraiche og sennep godt sammen – krydder med salt og peber
- Steg kartoffelskiverne på en pande i lidt olie
- Lad skiverne blive sprøde inden de overhældes med æggemassen – lad panden stå ved mellem varme indtil æggen har sat sig nogenlunde (5-7 min.)
- Put ærter og tomater over frittaten og bag den færdig i ovnen ved 190 grader i 12-15 min indtil al æggevæden er væk
2 Kommentarer
Hvor ser det lækkert ud! Har dog en lille rettelse – de spirer i har brugt er ikke bønnespirer men lucernespirer :)
Det har du da fuldstændig ret i – der skulle faktisk bare have stået spirer, men der sneg sig vidst lige et “bønne” ind ;)
Tak for det vågne øje!