SMÅ KRANSEKAGETOPPE –
Bagværk, Søde sager

SMÅ KRANSEKAGETOPPE

 

kranst11

Nytårsaften nærmer sig og derfor er der godt gang i vores køkkener. Vi er så småt ved at have vores del af nytårsmenuen på plads og håber at det bliver godt! Til midnat og bobler har vi blandt andet lavet disse små kransekagetoppe, som vi er helt vilde med! Toppene er enkle og smager skønt! Opskriften har vi fra Christine’s kokke-svoger, der tidligere har serveret kagerne, hvormed de altså også egner sig til andre tider end nytår! Desuden er de super nemme, så hvis ikke man magter kransekage-projektet og stadig mangler lidt lækkert vil vi klart anbefale disse! Portionen her er stor, men hvis man har nogle til overs, kan de nemt fryses ned, og blot tages op nogle timer inden de skal bruges. Nogle af vores toppe skal faktisk bruges som flødebollebunde til desserten, hvilket vi er ret spændte på, men det resultat skal I nok også få at se, hvis altså det går godt ;-)!

 

Ingredienser (ca. 80 stk.)

600 gram marcipan

150 gram sukker

150 gram flormelis

150 gram æggehvider

80 hasselnødder

ca. 200 gram mørk chokolade til bundene

Lidt raw lakrids pulver

  1. Kom sukker og flormelis i en skål og pisk det sammen med marcipan skåret i mindre stykker
  2. Når marcipanen og sukker er blevet blandet godt tilsættes æggehvide
  3. Det hele røres godt sammen (men ikke for længe)
  4. Kom massen i en sprøjtepose med tyl (vi brugte en ligesom denne) og sprøjt små toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir (På halvdelen af toppen kom vi raw lakrids pulver inden de blev bagt)
  5. Kom hasselnødder i midten af toppen og bag dem i 8-10 min i en 200 grader varm ovn (tiden kan variere alt efter hvor store toppene laves) – lad dem blive gyldne i kanterne. Pres evt. nødderne ned i toppene undervejs
  6. Lad dem køle helt af (evt. udenfor) inden de forsigtigt tages af bagepladen
  7. Smelt mørk chokolade og dyp forsigtigt bunden af toppen heri, lad chokoladen stivne inden de kommes i lufttætte beholdere
  8. Opbevar dem gerne lidt køligt (ikke køleskabet)
  9. Hvis de frsyes ned skal de, når de tages op, lægges enkeltvis på et stykke papir så væden kan løbe ordentligt fra. Tag dem op 4-5 timer inden de skal serveres

kranst3

krasnt2

 

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Maria 30 december, 2014 at 19:44

    Rigtig godt, spændende, udviklende, lykkebringende nytår:-)
    Fine kransekager fra svoger og lakrids pulver på, har jeg ikke forsøgt mig med før, men kan da gøre det på nogle af dem :-)
    bager nogle i morgen, så de er ganske friske.
    Vil I vinde et gavekort til et fotoshoot, så har jeg sådan en nytårs giveaway kørende.
    Nytårs hilsner fra Maria

    • Reply Twin Food 1 januar, 2015 at 21:20

      Tusind tak Maria
      Rigtig god nytår til dig også – vi håber det bliver fyldt med glæde og gode tider :-)
      KH
      Laura og Christine

  • Reply Julie Haue 18 december, 2015 at 21:17

    De lyder så dejlig lækre og nemme. Ville de kunne lave med lidt nougat i?
    Hilsen Julie

    • Reply Twin Food 19 december, 2015 at 20:53

      Hej Julie
      De er super nemme :) Vi er ikke helt sikre på om det kan gå med nougat – toppene skal nemlig bages, mener du i dejen, eller hvordan? ;)
      KH

    Skriv en kommentar