RØDBEDE CHIPS –
Snacks, Tilbehør

RØDBEDE CHIPS

Rødbede chips er en super lækker chips i mine øjne og så er den ret nem at lave selv! Mine blev altså ikke så brændte som det ligner på billedet, heh ;-)! Det eneste man skal bruge til chipsene er rødbeder, olie og evt. lidt salt eller andre krydderier. Rødbederne skal skæres i tynde skiver og dette kan både gøres i hånden eller med et mandolinjern. De skal ikke være alt for tynde. Man bestemmer selv hvor meget olie man vil give dem og derefter skal de bare i ovnen. Man kan give dem lidt grill til slut i ovnen, så synes jeg de bliver rigtig gode! Læg rødbederne på et stykke køkkenrulle efter – så suger det lidt af den overskydende olie :-) De er gode til alverdens ting fx i salater eller oven på en suppe.
Ingredienser:
2 rødbeder
olie
salt

  1. Skær rødbederne rimelig tyndt ud – enten i hånden eller på et mandolinjern
  2. Læg stykker på en bageplade og hæld lidt olie udover
  3. Bag dem i ovnen ved varmluft i 15-25 min (tjek dem undervejs og tag dem der ser mørke ud. Det er ikke sikkert de allesammen er færdige på samme til hvis man skærer dem i hånden)
  4. Kom de færdige chips på en tallerken med et stykke køkkenrulle
tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Marian N. Larsen 7 december, 2012 at 10:15

    Nøj de ser gode ud. Tænk, at det er så let at lave dem selv. tak for tippet!

    • Reply Laura og Christine 8 december, 2012 at 09:49

      Tusind tak, Marian! Det er nemlig vildt nemt at lave dem selv ;)

  • Reply Mia Luise 7 december, 2012 at 10:56

    UH, jeg overvejer så meget en bamix blender. og den står da også øverst på ønskelisten.. Men kan ikke finde ud af om jeg skal ønske mig den billige model (fx 900 kr på whiteaway) eller den model er med i spot-dealen med ekstra udstyr. Mon ikke man bliver glad for ekstraudstyret?

    • Reply Laura og Christine 8 december, 2012 at 09:50

      Jo det tror jeg da, er faktisk ikke helt klar over hvad der er med som ekstraudstyr – men nogle gange kan man godt fortryde at man ikke har valgt “den store pakke” nu når man alligevel skulle have en :)

  • Reply Maja 8 december, 2012 at 22:01

    Ej, Laura! Det burde være forbudt at lægge rødbede-chips på bloggen. I hvert fald, hvis det er uden smagsprøver. De ser så gode ud! :)

    • Reply Laura og Christine 9 december, 2012 at 16:48

      hihi, og det er faktisk ikke sidste gang – for i morgen kommer der en suppe på bloggen hvor der er pyntet med dem ;-)

  • Reply Louise 12 juli, 2013 at 19:32

    Hej piger. Kan disse rødbedeschips lavet dagen i forvejen eller er de bedst på dagen?

    Mvh. Louise

    • Reply Twin Food 12 juli, 2013 at 20:09

      De er bedst på dagen, men hvis det er kan du evt. prøve at putte dem i en lufttætbeholder, hvis de så er blevet lidt slatne eller ikke helt er sprøde nok så giv dem lige lidt i ovnen, så burde de blive sprødere :-)!

    Skriv en kommentar