Påsken nærmer sig hvilket betyder at vi er gået lidt i “hygge-påske mode”. Laura er taget afsted på skiferie i lørdags og har derfor startet påskeferien lige efter vores smag. Christine har først ferie fra onsdag, så der bliver taget et par ture på pisterne for hende ;). Vi har her samlet et lille indlæg med 3 opskrifter, som vi faktisk lavede sidste år. De små gule kyllinger (som Laura insisterede på skulle med på billederne) faldt vi over for et par uger siden i netto. De minder sådan om påsken da vi boede hjemme, og derfor røg der selvfølgelig en pakke små kyller med hjem. Da vi boede hjemme havde vi en lille rede hængende under vores spisebords lampe, netop med sådan nogle små kyllinger i påsken. Hver dag i påsken lagde hønse-mor påskeæg, nogle dage var de store og andre dage var de mindre og måske hvis man var heldig var der mere end ét til hver. En virkelig hyggelig tradition, som godt kunne tænkes at blive taget med videre, til når vi engang selv får børn. De 3 bud på lækre påske-sager er alle formet som reder, med æg i, netop for at gøre dem lidt påske-agtige. Man kan selvfølgelig lave det som alle mulige forme og uden æg. Rigtig god påske :)!
BOUNTY PÅSKEREDER
Giver ca. 7 stk
170 gram kondenseret mælk
140 gram kokosmel + evt. lidt kokosflager, som kommes på lige inden de skal bages
1 tsk vaniljepulver
evt. lidt smeltet mørk chokolade
21 små påskeæg til fyld (3 til hver)
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål
- Lav små reder på et stykke bagepapir og sørg for at lave et lille hul i midten
- Bag rederne ved 165 grader i ca. 12 min (de skal være gyldne)
- Hvis man vil, kan man komme lidt smeltet mørk chokolade ned i hver rede, og derefter presse æggene fast – ellers kan man, når rederne stadig er varme, også få æggene til at sidde fast (men pas på med ikke at ødelæg rederne ved at presse for hårdt)
BOUNTY PÅSKEREDER MED MØRK CHOKOLADE
Giver ca. 7 stk
170 gram kondenseret mælk
140 gram kokosmel + evt. lidt kokosflager, som kommes på lige inden de skal bages
1 tsk vaniljepulver
1 1/2 tsk kakaopulver
40 gram smeltet mørk chokolade
21 små påskeæg til fyld (3 til hver)
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål
- Lav små reder på et stykke bagepapir og sørg for at lave et lille hul i midten til æggene
- Pres æggene ned i reden, inden den størkner – sæt rederne med æg på køl indtil de er blevet faste
PÅSKEREDER MED KOKOS, BANAN OG HVID CHOKOLADE
Giver ca. 7 stk
2 bananer
100 gram kokosmel
100 gram smeltet hvid chokolade
21 små påskeæg til fyld (3 til hver)
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål
- Lav små reder på et stykke bagepapir og sørg for at lave et lille hul i midten til æggene
- Pres æggene ned i reden og sæt rederne med æg på køl indtil de er blevet mere faste (de bliver ikke helt så faste, som rederne ovenfor med kakao, men hvis man ønsker dem mere faste, skal man komme lidt ekstra smeltet hvid chokolade I)
No Kommentarer