Vi er blevet ret vilde med diverse grøntsagsdeller og har efter vores sidste forsøg med sweet potato bøffer nu kastet os ud i en grøn variant, som er lavet hovedsageligt af edamamebønner. Vi kalder dem grønne thai deller, fordi vi har krydret dem med lidt forskellige sager, som minder os om thai-mad, blandt andet chili, ingefær og lime saft. Man kan egentlig krydre dem lidt som man vil, alt efter hvad man bedst kan lide. Måske man også kan lave en variant med karry – det må vi eksperimentere med næste gang.
Vi lavede en god portion i weekenden og har spist dem til aftensmad de seneste par dage. Vi har spist dem med lidt salat og en dressing, men man kan også bruge dem i en burger, putte dem i en pandekage, eller måske i en pita.
Ingredienser (12 stk.)
800 g optøede edamamebønner
2 fed hvidløg
5 cm chili
15 g ingefær
saft fra 1/2 lime
1/4-1/2 bundt koriander
salt
1 æg
evt. 1/2 dl rasp
- Blend edamamebønnerne i en blender sammen med hvidløg, chili, ingefær, lime saft og koriander. Tilsæt en passende mængde alt efter hvor glad man er for koriander. Massen kan godt være lidt tør og svær at blende – det er meningen og det gør ikke noget at den er lidt grov
- Put den blendede masse i en skål og smag til med salt. Tilsæt evt. mere lime saft, salt, chili eller ingefær
- Tilsæt æg og bland godt
- Hvis massen er svær at samle og lidt for våd, kan der tilsættes lidt rasp. Tilsæt det lidt af gangen og stop, når der kan formes faste deller
- Put dellerne på et stykke bagepapir på en bageplade og bag dem i ovnen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20 min indtil de er let gyldne på toppen
- Servér dem til aftensmad med en salat, brug dem som bøffer i en burger eller tag dem med i madpakken
No Kommentarer