GRILLEDE FLADBRØD MED MASCARPONE OG LAKS –
Brød, Fisk, Forret, Grill

GRILLEDE FLADBRØD MED MASCARPONE OG LAKS

flatbread-with-salmon

Dette er en opskrift, som vi har haft gemt til Jer i lang tid nu – det var lige før, at vi glemte den :-) De grillede fladbrød med en lækker laksesalat med rygeost, blev lavet som en forret til vores fødselsdag tilbage i juli. Siden har vi lavet fladbrødene flere gange, de er virkelig gode og kan mikses sammen ret hurtigt. De passer perfekt til en lækker salat! I midten af fladbrødene er der mascarpone, som gør brødene ekstra lækre. Mascarpone kan snildt byttes ud med andet ost, eller den kan helt undlades. Laksesalaten er lavet på rygeost, agurk, æble og sennep – rygeosten giver den lige et ekstra twist, uden at være for meget, og den smager også smadder godt på et stykke ristet rugbrød ;-)

 

Ingredienser (4 stk)

Laksesalat

1/2 agurk

1/2 løg

1/2 æble

250 gram varmrøget laks

1.5 dl hytteost

175  gram rygeost

1 tsk sennep

salt og peber

1/2 dl karse

saft fra 1/2-1 citron

  1. Skær agurk, løg og æble ud i små firkanter
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med citron, salt og peber

 

Dej

1 tsk bagepulver

2 tsk sukker

1.5 tsk salt

250 gram mel

1 ¼ – ½ dl mælk

4 tsk olie

Fyld

4 spsk mascarpone

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen til dejen i en skål og lav en fordybning i midten
  2. Bland olie og mælk inden det tilsættes lidt ad gangen til de tørre ingredienser
  3. Ælt dejen godt igennem i 5-10 minutter
  4. Læg et klæde over og stil den varmt i ca. 10 min
  5. Del dejen i 8 klumper og rul hver ud til en tykkelse på 2-4 mm
  6. På 4 af de 8 stykker fordeles en 1 spsk mascarpone
  7. Læg det andet stykke dej oven på og pres dejen godt sammen i siderne og i midten
  8. Kom en anelse olie på begge sider af brødene og grill dem i ca. 5 minutter på hver side ved 180-200 grader
  9. Fordel laksesalat oven på de grillede fladbrød

 

fladbrød-med-laks

 

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply MMathildeMathilde 22 september, 2016 at 17:01

    De ser virkelig lækre ud! :)
    Når i skriver grill, mener i så i en ovn, på en pande eller på en grill? :)

    • Reply Twin Food 25 september, 2016 at 09:47

      Mange tak :) Vi har gjort det på grill, men det kan også fungere på en pande. Vi vil dog tro at de skal have lidt længere tid på hver side, da varmen nok ikke er helt så høj, som på en grill ;)

    Skriv en kommentar