ASPARGESBUNDT MED SLAGTERENS PANCETTA –
Tilbehør

ASPARGESBUNDT MED SLAGTERENS PANCETTA

Forrige søndag, havde jeg det jeg vil kalde en rigtig god søndag. Jeg havde fri fra arbejde og da jeg tændte fjernsynet om morgenen, kunne jeg se, at der hele dagen ville blive vist Jamie Olivers mad program ‘Det bar mad’. Det meste af dagen blev brugt i sofaen, mens jeg så den ene lækker ret blive lavet efter den anden. Disse asparges bundter var en af de opskrifter der blev husket ekstra grundigt på. Jeg bed mærke i hvor lette de var at lave, samtidig med at de fungerede rigtig godt som tilbehør – hvor bundterne hurtigt ville kunne pifte en ret op. I hvert bundt er der 4 asparges, en cherry tomater og 2 stykker pancetta. Jeg var ved slagteren og købe pancetta og var faktisk overrasket over hvor billigt det var. 8 stk for 14 kr. – ved ikke hvad jeg havde regnet med det kostede, men troede hvert fald det var dyrere ;)! Pancettaen blev viklet om aspargesene og cherry tomaten. Bundterne blev lavet i ovnen og inden de blev bagt, blev der hældt lidt olie over og lagt citroner i fadet – hvor saften fra citronerne klemmes udover aspargesene når de er færdige. Disse blev serveret til en tærte sammen med salaten med grillede nektariner og squash.

 

Ingredienser (til 4 personer):

16 asparges
4 cherry tomater
8 stykker pancetta (man kan nøjes med 4 hvis de er lange)
1 citron
olie
salt og peber

  1. Ved hvert bundt der laves, lægges der først pancetta på et skærebræt. Jeg kunne ikke få så lange skiver ved slagteren, så jeg lagde to i forlængelse af hinanden (hvis man kan få lange skiver, kan man nøjes med ét).
  2. Oven på pancetta lægger 4 asparges
  3. Oven på asparges lægges en cherry tomat, hvor kernerne er blevet presset ud – den skal være ret flad
  4.  Fold pancetta op omkring asparges og cherry tomat og bind det sammen
  5. Læg asparges bundterne i et ovnfastfad
  6. Skær en citron i 4 både og læg dem rundt omkring i fadet, giv aspargesene lidt olie og krydr med salt og peber
  7. Bag bundterne i ovnen ved 220 grader i 10 min
  8. Servét en kvart citron til hvert bundt og pres saften udover
tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply monsterscircus 3 september, 2012 at 07:46

    Så enkelt og så godt! Pancetta og asparges er en fantastisk kombi! Uhm super lækre bundter du har lavet, skøn inspiration som altid. Ha en dejlig start på ugen

    • Reply Laura og Christine 4 september, 2012 at 07:36

      Ja, det har jeg også fundet ud af efter denne ret ;)! heh. Hav en dejlig dag

  • Reply Anonymous 3 september, 2012 at 12:18

    Hvor ser de lækre ud, det er et stort plus at de er så nemme at lave!

  • Skriv en kommentar